Caravanfabriek Kip exporteert naar China

De enige caravanfabriek van Nederland, Kip Caravans, staat op het punt een overeenkomst te tekenen om naar China te exporteren. De komende weken wordt naar verwachting al de eerste lading caravans via Rotterdam naar China verscheept. Per maand hoopt het bedrijf uit Hoogeveen zes tot tien caravans te exporteren.

 

kampeerzaken.nlDe eerste exemplaren worden vervolgens in de komende weken van Rotterdam naar China verscheept, zei directeur Henk Gunnink tegen de krant. Volgens Gunnink kan China een belangrijke markt worden voor Kip. ‘Kamperen, caravans en campings zijn vrij nieuwe verschijnselen in China, maar sterk in opkomst’, stelt hij.
 
De eerste maanden zullen zes tot tien caravans per maand naar China worden verscheept, maar Gunnink hoopt dat aantal snel op te kunnen voeren. De export moet onder meer worden gesteund door de showroom met Kip-modellen die de Chinese onderneming Camping China
op korte termijn in Peking wil openen.


 

Kip ging in 2007 en 2010 nog failliet. Na het laatste bankroet nam Gunnink met enkele andere investeerders de fabriek over. Sinds de doorstart in 2011 wist het bedrijf ongeveer 500 caravans te verkopen. Volgens Gunnink draait Kip momenteel nog verlies. In de komende jaren rekent hij echter op winst.

Tekst en foto: ANP

 


Like dit artikel
Tweet dit artikel