Kleinkunstcamping Camp Common Grounds strijkt neer bij Amersfoort

Kleinkunstcamping Camp Common Grounds

Kleinkunstcamping Camp Common Grounds strijkt deze zomer neer bij Amerfoort

Aan de rand van landgoed Nimmerdor strijkt deze zomer eenmalig de magische kleinkunstcamping Camp Common Grounds neer.

Met de slogan ‘it takes a village to build a dream’ realiseren Building The New en Studio Nepco van 10 juli tot en met 6 september een magische kampeerervaring waar verbeelding en verbinding centraal staan.

De camping is niet doorlopend geopend van van 10 juli tot en met 6 september, maar gedurende acht lange weekenden. Camp Common Grounds moet een ‘once in a lifetime experience’ worden. Volgend jaar moet daar namelijk Europa’s meest duurzame woonwijk verrijzen. De camping, gelegen op een voormalige manege, belooft de bezoekers een unieke ervaring.

Community

Men wil hier een ‘parallel universum’ creëren waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in een magische wereld. Ze kunnen – geheel vrijblijvend – meedoen aan allerlei workshops, rituelen en performances. Vooruitkijkend naar de toekomstige woonwijk vormt het begrip ‘community’ de basis van Camp Common Grounds. Hier kunnen gelijkgestemden de ruimte en tijd om met elkaar, en hun eigen gezin, in verbinding te komen. Ze schrijven hun eigen regels. Men kan er – de camping ligt vlakbij het Henschotermeer lkker de natuur in trekken maar Common Grounds beschikt ook over een wellness area met sauna, hot tub en ijsbad.

Programma

De ervaren programmamakers Coen Aerts en Nadia Inocentia hebben voor Camp Common Grounds een mystiek programma samengesteld waarin verbeelding, gemeenschap en de magie van de oceaan en het universum centraal staan. Het programma focust zoveel mogelijk op inspiratie en vermaak voor jong en oud. Bezoekers kunnen er spelen, beleven en dromen mee met activiteiten als dansmaarraar, oud-kinder yoga of deep sea ademwerk. Je kunt er je eigen universum bouwen met Lennart Vader of je eigen zeewaardige vaartuig van afvalmateriaal in elkaar knutselen. Voor de grote volwassen kinderen is er een uitgebreid avondprogramma met verschillende performances.

Accommodatie

Bezoekers van Camp Common Grounds kunnen kiezen voor een verblijf in een Yurt (maximaal 6 personen) of een Bell tent (van twee en vier personen). In de Yurts en Bell tenten zijn bedden aanwezig. Vanwege het unieke en intieme karakter van de camping, is het aantal plaatsen beperkt.

Een verblijf op Common Grounds is inclusief dagelijks ontbijt, lunch en diner. Die worden aangeboden in de vorm van een buffet en worden klaargezet op de lange communitytafels. Er zijn speciale weekmenu’s samengesteld met iedere avond een ander thema, inclusief een ruim aanbod vega en vegan opties.

Like dit artikel
Tweet dit artikel