Kleurrijk en compact Trenntolino droogtoilet

Trenntolino droogtoilet

Kleurrijk en compact Trenntolino droogtoilet

Een klein maar comfortabel plekje om je behoefte te doen, ook in kleine campers en caravans, is wat de fabrikant MeineTrenntoilette.de met zijn nieuwe model “Trenttolino” wil bewerkstellingen.

Mensen die nu een Porta Potti of een toiletemmer gebruiken zullen denken dat dat zoiets al bestaat. Dat klopt, maar nog niet als droogtoilet. Want zo’n droogscheidingstoilet is normaal gesproken vrij groot, en daar is nu dus ook een compacte versie van.

Hoe werkt een droogtoilet?

Zoals de naam al aangeeft, heeft dit type toilet geen vloeistoffen nodig voor gebruik. Dat is praktisch en beter voor het milieu omdat je geen chemicaliën nodig hebt. Bovendien is het ook veel lichter. Je hebt namelijk ook geen spoelwater nodig. Het principe van een droogtoilet is vrij eenvoudig. Een speciale inlage scheidt de kleine boodschap van de grote boodschap. De urine stroomt in een aparte lekvrije of afsluitbare tank. Deze kun je in ieder normaal toilet legen. De inhoud van de vaste afvaltank kan bij het restafval worden weggegooid. Als je gebruik maakt van composteerbare zakken mag het ook bij het groenafval. Maar door het gebruik van die tassen, is een droogtoilet normaal gesproken nagenoeg reukloos.

Compacte afmetingen

Normaal gesproken is een droogtoilet vrij groot. Met de komst van de Trenttolino is er nu ook een heel compact droogtoilet. Met afmetingen van 34,5 x 40 x 30 centimeter is er voor de Trenttolino altijd wel een plekje te vinden. Maar de compacte afmetingen hebben ook een nadeel, waardoor de Trenttolino misschien vooral als noodtoilet geschikt is. De opslagruimte is namelijk ook beperkter. De urinetank is slechts 3,5 liter groot en moet na ongeveer vijf keer gebruik worden geleegd. De container voor de vaste stoffen heeft een inhoud van zes liter. Normaal gesproken moet je de inhoud daarvan na gebruik bij de eerstvolgende gelegenheid weggooien vanwege het gebrek aan ventilatie. Als je strooisel of zaagsel gebruikt, hoef je de container voor de vaste stoffen minder vaak te legen maar is hij natuurlijk wel eerder vol. Daarom zal de Trenttolino voor veel mensen vaak alleen als noodtoilet voldoen.

Kleurrijk

Trenntolino droogtoilet kleurenEen toilet koop je naormaal gesproken niet vanwege het mooie kleurtje. Maar de fabrikant van de Trenttolino biedt dit toilet op de Caravan Salon voor het eerst in een groter kleurengamma aan. Je kunt kiezen uit modellen van massief hout of kunststof, voor permanente montage of verplaatsbaar, en laat ook modellen met een grotere capaciteit zien die niet alleen voor weekendtrips maar ook vor langere reizen geschikt zijn.

De prijzen voor zeer eenvoudige modellen beginnen bij ongeveer 100 euro, maar de grotere modellen kosten al snel een veelvoud daarvan. De “Trenttolino due” is gemaakt van kunststof, afgewerkt met een houten deksel en normaal gesproken verkrijgbaar in de kleuren antraciet en wit. Op de Caravan Salon van dit jaar biedt de leverancier de Trenttolino ook in de kleuren geel, rood, blauw en groen aan. De adviesprijs bedraagt 399 euro. Een houten versie is in voorbereiding.

Like dit artikel
Tweet dit artikel