Klubber buscampers

Klubber buscampers

Klubber buscampers

Het nieuwe Franse campermerk Klubber is ontstaan zoals veel andere nieuwe camperbouwers ook zijn begonnen. Iemand kon niet precies de camper van zijn dromen kon vinden en besloot er zelf een te bouwen.

Als dat een succes blijkt te zijn, dan blijkt de stap naar een nieuw campermerk niet zo groot te zijn. De Fransman Benjamin Escande zocht een jaar of 5 geleden naar een buscamper voor zijn gezin van 5 personen.

Ook hij kon op de markt geen enkele camper vinden die aan zijn eisen voldoet. Daarom kocht hij een Volkswagen Transporter en bouwde deze zelf helemaal naar zijn wensen om. Benjamin was ook adjunct-directeur van Klubb, een leverancier van platforms die aan voertuigen kunnen worden gemonteerd worden. Daardoor was het voor hem niet moeilijk om een geschikt productiebedrijf voor zijn buscampermerk te vinden. Klubb is namelijk onderdeel van de Gelev Group. Onder diezelfde groep valt ook Mobitec. Dat bedrijf maakt weer slaapdaken en aanpassingen aan bestelwagens en was dus de aangewezen producent voor de Klubber buscampers.

Leveringsprogramma

Klubber heeft afgelopen najaar op de Salon VDL haar eerste buscampers geïntroduceerd die worden gebouwd op basis van de Volkswagen T6, Renault Traffic en Peugeot Expert. De indeling is bijna overal hetzelfde, maar het aantal zitplaatsen tijdens de rit verschilt hier en daar. De Klubber buscampers hebben overigens een opvallend groot aantal zitplaatsen, er zijn tijdens de rit namelijk minimaal 6 zitplaatsen beschikbaar, op de camping zijn dat er altijd 5. Ze hebben allemaal 4 slaapplaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel