Knauber introduceert omruilautomaten voor gasflessen

Knauber Gas2Go automaat gasflessen omruilen 24/7

Knauber introduceert omruilautomaten voor gasflessen

Een gasfles is altijd leeg als het écht niet uitkomt. Net als je aan het koken bent, of de kachel aan wilt zetten. De dichtstbijzijnde kampeerwinkel is te ver weg, de bouwmarkt is gesloten, enzovoorts.

De regionale Duitse energieleverancier Knauber introduceert daarom een automaat waar je je gasfles 24/7 kunt omruilen. Het in Bonn gevestigde Knauber, dat actief is in het Rheinland en de aangrenzende regio’s, kan met zijn automatische Gas2Go-omruilstations 24 uur per dag en zeven dagen per week gasflessen aanbieden en omruilen.

De Gas2Go-omruilstations staan op dit moment op vijf locaties (Bonn-Bad Godesberg, Mülheim-Kärlich, Neuwied, Bochum en Essen). Meer locaties zijn in voorbereiding. Ze zijn centraal gelegen, goed toegankelijk met de auto en/of recreatievoertuigen en werken naar eigen zeggen heel eenvoudig. Bovendien schijnen de prijzen ook heel redelijk te zijn.

De bediening is intuïtief en je kunt met de pinpas of creditcard betalen via het duidelijke touchscreen display. Ook makkelijk: je kunt online kijken of de gewenste maat gasfles beschikbaar is in het omruilstation.

De Gas2Go-stations bevatten gasflessen van 5, 8 en 11 kilogram. Het schijnt dat de 8kg propaanflessen van Knauber dezelfde afmetingen als de 5 kg flessen hebben, maar een grotere capaciteit hebben. Volgens Knauber heeft deze gasfles ook een lager gewicht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel