Nog 6 miljoen nodig voor redding Knaus (update: 1 miljoen)

kampeerzaken.nlZoals vrijdag gemeld, is de redding van de Knaus-Tabbert Groep nabij. Investeerder Perusa, die zelf ongeveer 7 miljoen aan eigen kapitaal in de overname steekt, heeft totaal zo’n 30 miljoen nodig om de failliete caravan- en camperproducent over te nemen.

 

Daarvan wordt 24 miljoen gegarandeerd door de Beierse overheid, die daarmee hun aandeel voor het Duitse personeel voor hun rekening nemen, maar de resterende 6 miljoen moet door de banken worden geleend.


 

Volgens de Duitse media vindt er vandaag een gesprek plaats waaraan behalve de curator en investeerder, een aantal Beierse politici en de huisbankiers (BayernLB, HVB, Commerzbank en Dresdner Bank) ook een aantal andere Beierse banken deelnemen. De laatste zijn door de curator uitgenodigd om de banken samen zo de mogelijheid te bieden om het risico over meerdere banken te verdelen.

 

Als men de banken kan overtuigen van het feit dat de Knaus-Tabbert Groep na een sanering echt weer winstgevend kan zijn, zou de redding van Knaus daadwerkelijk heel nabij kunnen zijn.

 

Update 23-12-2008: na de nodige onderhandelingen blijft er nu nog een gat van één miljoen over. Niet bepaald een bedrag dat je zomaar in je achterzak hebt, maar het lijkt ons dat dat in geen verhouding staat tot de economische gevolgen voor de regio en de regionale banken, als de Knaus-Tabbert Groep niet gered wordt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel