Knaus Boxdrive op VW Crafter basis

Knaus Boxdrive VW Crafter

Knaus Boxdrive op VW Crafter basis

ZOETERMEER – Knaus liet op de vorige CMT Stuttgart, in januari van dit jaar, een onderzoeksmodel zien van de Boxdrive buscamper op basis van een Volkswagen Crafter. Dat was de opvallende Knaus Saint & Sinner.

Die Knaus Saint & Sinner stond afgelopen zomer ook op de Caravan Salon in Düsseldorf. Nu is het ook de beurt aan een normale Boxdrive camper op basis van de VW Crafter.

Knaus tilt de buscamper volgens eigen zeggen naar een nieuw niveau, en introduceert met de Boxdrive Crafter een recreatievoertuig dat in zijn klasse is. De camper heeft niet alleen moderne veiligheidsfuncties, een uitstekend rijgedrag en heel veel typische Knaus-details, maar heeft ook een multifunctioneel interieur. Knaus noemt de nieuwe Boxdrive dan ook een CUV, oftewel Caravaning Utility Vehicle.

Ter introductie is er een Knaus Boxdrive First Edition, die extra rijk is aangekleed. Hij wordt in een gelimiteerde oplage van slechts 150 stuks gemaakt. De camper heeft een 2.0 TDI Euro 6 motor met 180 pk en 8-traps automatische versnellingsbak. Hij is standaard voorzien van het Crafter rij-assistpakket, met onder meer een zijwind- en aanhangerassist alsmede adaptieve cruise control.

Knaus Boxdrive VW CrafterHet interieur is licht en modern. De laden hebben geen greepjes en de kastdeurtjes zijn voorzien van een push-to-open sluiting. Achterin is een in lengterichting geplaatste bed dat omhoog kan worden geklapt. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld ook twee fietsen worden meegenomen. Voor het bed bevindt zich de ruime badkamer met wegklapbare wastafel. De camper heeft ook een aansluiting voor een buitendouche. Achter de voorstoelen bevindt zich de zitgroep, met ‘zwevende’ tafel terwijl het keukenblok zich aan de rechterzijde bevindt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel