Knaus Deseo 2018: succesvol concept verder ontwikkeld op Travelino platform

Knaus Deseo 2018

De nieuwe Knaus Deseo

JANDELSBRUNN – Je neemt de techniek van de vorig jaar geïntroduceerde Knaus Travelino en combineert dat met het beproefde concept van de Eifelland/Knaus Deseo. Dan komt er een heel interessante caravan uitrollen.

Dat is in een notendop de nieuwe Knaus Deseo model 2018, die Knaus gisteren aan de pers presenteerde. Een eigenzinnig model waar je van moet houden, maar ook een caravan die qua uiterlijk en concept afwijkt van de gebaande wegen en nieuwe mogelijkheden biedt.

De vorige Deseo was van origine een (bewust) basic uitgevoerde caravan. Kasten hadden geen normaler deurtjes, maar een sluiting van linnen. Dankzij de extra achterdeur van de Transport uitvoering kon je er ook een motorfiets in vervoeren. Later kwam er ook een (prijswinnende) luxueuzere versie met een bar en loungezit.

Al die elementen van de vorige Deseo komen we voor een groot deel ook weer tegen in de Deseo van modeljaar 2018. Je kunt aan de achterkant zo twee motoren naar binnen rijden, er past een voortent aan de zijkant en/of achterkant, beschikt over maximaal 5 slaapplaatsen en kan ook worden voorzien van een hefbed.

Nu wordt dit echter gecombineerd met de modernste inzichten en technieken, zoals de lichtgewicht bouwwijze volgens de Frame-techniek die Knaus voor de Travelino ontwikkelde. Daardoor is de nieuwe Knaus Deseo een eigenzinnige, maar ook heel begeerlijke caravan die ongetwijfeld tot de hightlights van de komende Caravan Salon zal behoren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel