Knaus introduceert tweede lijn buscampers: BoxLife

Knaus BoxLife

Knaus BoxLife vult gat tussen CaraBus en BoxStar

JANDELSBRUNN – De buscampers van het Knaus Tabbert boeken de laatste jaren flinke successen. De waardering voor deze modellen uit zich dan ook in immer groeiende verkoopcijfers. De CaraBus van Weinsberg staat voor een solide, doch betaalbare camper met een omvangrijke standaarduitrusting.

De Knaus BoxStar bevindt zich in een wat hoger prijssegment en is leverbaar in een grote variatie aan indelingen en opties. Om de ruimte tussen deze 2 modellen te vullen, presenteert Knaus op de CMT 2015 de nieuwe BoxLife buscamper.

Knaus start de productie van de nieuwe BoxLife met drie indelingen: de 540 MQ, 600 MQ en 630 ME. Het design met de striping en donkere ramen van de nieuwe serie buscamper is duidelijk automotive, de camper lijkt dus meer op een luxe bestel- of personenbus.

Knaus BoxLifeHet interieur is een elegante mix van harmonieus op elkaar afgestemde tinten. De bovenkastjes zijn bijvoorbeeld in gebroken wit, terwijl de deurtjes een warm getint houtdecor hebben. Andere meubels zijn, voor het contrast, weer in donkergrijs uitgevoerd. Waar nodig heeft Knaus de meubels voorzien van een slijtvaste laag laminaat. Het keukenblok heeft een tweepits kookplaat en heeft totaal 7 laden, die deels naar binnen en deels naar buiten openen. De spoelbak is diep genoeg om ook grotere pannen af te kunnen wassen..

De bank van de halve dinette kan worden uitgeschoven zodat men ook daar over prima zitcomfort beschikt. Door het dubbel uitgevoerde tafelblad kan de tafel vergroot worden om zo plek voor vier personen te realiseren.

Knaus BoxLifeDe indeling van de BoxLife kan, net als de CaraBus en BoxStar, deels modulair worden samengesteld. Zo kan men er voor kiezen om de standaard natte cel groter te kiezen. Ook is in alle indelingen een hefbed voorin, met afmetingen 195 x 130 cm, als optie verkrijgbaar. Daarmee biedt de BoxLife ook slaapruimte voor een gezin.

Bij de indelingen van 600 en 630 cm lang kan men optioneel ook voor een in hoogte verstelbaar bed kiezen en zo zelf bepalen in hoeverre men achterin extra hoogte voor grote voorwerpen wil. Ook wat betreft de ramen heeft men de keuze, de ramen in de achterdeuren en in de natte cel zijn optioneel.

De BoxLife 540 MQ is, met het éénpersoonsbed achterin, de ideale oplossing voor de alleenreizende vakantieganger. Wie met zijn tweetjes reist, kan kiezen voor het optionele tweepersoonsbed in de woonruimte.

In de BoxLife 600 MQ zien we een meer klassieke indeling, met een tweepersoons bed achterin. De BoxLife 630 ME heeft achterin twee éénpersoons bedden, met lengtes van 196 en 180 cm Länge. Deze bedden kunnen middels een tussenstuk worden samengevoegd waardoor een king-size bed van 194 cm breed ontstaat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel