Knaus weer marktleider met campers in Duitsland

Knaus Van TI camper

Knaus versterkte haar positie in Duitsland

JANDELSBRUNN – Knaus doet goede zaken, sinds het faillissement in 2008 en de daaropvolgende overname door de Nederlandse HTP Groep heeft het bedrijf alleen maar omzetstijgingen gerealiseerd.

Het concern produceert momenteel caravans, campers en buscampers vanuit vier vestigingen in Duitsland en Hongarije en heeft zich een organische groei en stijgende verkoopaantallen tot doel gesteld.

Dat blijkt tot nu toe wonderwel te lukken. Knaus-Tabbert is wat betreft de aantallen verkochte nieuwe campers sinds 2011 marktleider in Duitsland en wist die positie volgens de laatste statistieken van de CIVD ook het afgelopen jaar te prolongeren.

Er werden vorig jaar in Duitsland maar liefst 24.809 nieuwe campers verkocht, een groei van 3,1 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Het aandeel van de Knaus-Tabbert Groep daarin bedroeg 2.406 stuks, wat een groei van 3,5 procent vergeleken met 2012 betekent. Knaus heeft vorig jaar dus niet alleen meer campers verkocht maar groeide sneller als de rest van de markt en heeft dus ook een groter marktaandeel verworven. Naast het feit dat het bedrijf met betrekking tot de camper marktleider in Duitsland is, is het bedrijf in Europa bovendien de nummer 2 op het gebied van buscampers en caravans.

De Knaus-Tabbert Groep rekent voor dit boekjaar op een omzet van ongeveer 297 miljoen euro. Die groei heeft ook positieve gevolgen voor de arbeidsgelegenheid in de hoofdvestiging in het Duitse Jandelsbrunn. De meeste medewerkers daar hebben het faillissement van nabij meegemaakt en zijn nu natuurlijk verheugd dat ze nu weer bij een gezond en groeiend bedrijf werken. Bovendien is de groei van de werkgelegenheid ook goed voor de economie in de regio van Jandelsbrunn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel