Knaus nieuws modeljaar 2019

Knaus fabriek medio 2018

Knaus nieuws modeljaar 2019

Het gaat goed met Knaus, het aantal verkochte Knaus caravans en campers is de laatste jaren flink gestegen. Het moederbedrijf Knaus Tabbert bedrijf mocht over 2017 een omzetstijging van 26% noteren. De omzet bereikte hierdoor een recordhoogte van 592 miljoen euro.

Knaus Tabbert produceerde in dat jaar maar liefst 20.823 recreatievoertuigen, waarmee het in Europa een marktaandeel van om en nabij de 10% heeft. Hoewel de verkoop van de 2018 modellen nog volop aan de gang is, verwacht voor het volgende seizoen Knaus nóg betere resultaten zodat het ook voor seizoen 2018 recordcijfers kan noteren.

Ook voor kampeerseizoen 2019 zijn de verwachtingen hoog gespannen, mede omdat het bedrijf eind dit jaar nog eens 70 miljoen euro gaat investeren in een verdere uitbreiding en modernisering van de productiefaciliteiten.

De grootste omzetstijging bevindt zich met name bij de campers. Maar ook bij de caravans worden er flinke omzetstijgingen gerealiseerd. Dat zou volgend seizoen ook wel eens zo kunnen zijn, aangezien Knaus het programma caravans uitbreidt met een aantrekkelijke actiemodel en de bekende Südwind geheel heeft vernieuwd. Ook bij de campers is er groot nieuws: Knaus gaat inderdaad samenwerken met M.A.N..

Caravans

Knaus Südwind model 2019Het werd al een tijdje aangekondigd dat Knaus de Südwind zou vernieuwen en nu is het eindelijk zo ver. Verder wordt in modeljaar 2019 de nieuwe Sport Silver Selection, een extra compleet uitgevoerde versie van de Knaus Sport, aan het programma toegevoegd. Ook hebben alle Knaus caravans met ingang van modeljaar 2019 een geheel nieuwe deur. Daarnaast worden zowel de nieuwe Südwind als de Sport Silver Selection voorzien van nieuwe Cat Eye Evolution achterlichten. Een groot deel van de Knaus caravans wordt voortaan voorzien van een neuswiel met aanduiding van de kogeldruk. Dit nieuwe neuswiel zit standaard op de Knaus Südwind alsmede de nieuwe Sport Silver Selection. Optioneel is het ook op alle andere modellen leverbaar.

Campers

Knaus Van TI Plus met MAN TGE onderstelHet is dit jaar 30 jaar geleden dat Knaus haar eerste camper bouwde. Het bedrijf heeft één van de allereerste exemplaren die het bedrijf toen bouwde weten te bemachtigen, een Knaus Traveller 625 uit 1988. Dit exemplaar wordt in Jandelsbrunn door vrijwilligers gerestaureerd. Vooralsnog is ons nog niets bekend over eventuele actiemodellen ter ere van het genoemde jubileum. Maar er is veel nieuws bij de campers van Knaus. Zo worden de eerder genoemde Cat Eye Evolution achterlichten ook op een groot aantal Knaus campers gemonteerd. Ook de campers krijgen een nieuwe entreedeur. Verder gaat Knaus het uiterlijk van de Sun I en Sky I opfrissen en voegt het ook de Van TI Plus aan het programma toe. Dit nieuwe model bevestigt het gerucht waar we eerder deze week over schreven: Knaus gaat dus inderdaad samenwerken met M.A.N.. De nieuwe Van TI Plus wordt namelijk op basis van de nieuwe M.A.N. TGE bestelwagen gebouwd. Opvallend is daarbij dat Knaus de BoxDrive buscampers vooralsnog op basis van de nagenoeg gelijke Volkswagen Crafter blijft bouwen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel