Knaus presenteert Boxlife Saint & Sinner op CMT Stuttgart

Knaus Boxlife Saint & Sinner Ducato

De nieuwe Knaus Boxlife Saint & Sinner

STUTTGART – Volkswagen is nog druk bezig om de nieuwe VW Crafter klaar te maken voor productie en heeft hem ook nog niet in de showroom van de dealer staan. Toch is Knaus al zo ver dat het op CMT, die over een paar dagen de deuren opent in Stuttgart, een prototype van een buscamper op basis van de nieuwe Crafter te laten zien.

Knaus heeft dit model, dat in de Boxlife serie behoort en de welluidende naam Saint & Sinner heeft gekregen, uitgevoerd in rood en wit. Dit kleurenschema komt overeen met de onlangs geïntroduceerde VW T6 en refereert aan de tijden van de allereerste Volkswagen busjes.

Ook het interieur is in twee kleuren uitgevoerd. Of eigenlijk zelfs in drie kleuren. De basis van het interieur wordt uitgevoerd in lichtgrijs, met glanzend rode kastfronten en zwart leren bekleding met rode accenten. Een fris, opvallend maar zeker ook smaakvol en vooral onderscheidend geheel.

Het is Knaus gelukt om het bed dwars achterin de camper te plaatsen. Met een breedte van 1,44 m is het bed voor een buscamper die zelf amper 6 meter lang is, ook nog behoorlijk breed. Je kunt het bed ook omhoog klappen, daaronder vind je de nodige bergruimte.

De badkamer is net als de keuken behoorlijk ruim uitgevoerd. In de keuken zien we een tweepits gasstel en een koelkast met een inhoud van 90 liter. Het meest opvallende blijven natuurlijk de felrode frontjes van de kasten. Het prototype is gebouwd op een Crafter 35 met 140 pk dieselmotor.

Fiat Ducato

Mocht het model uiteindelijk in productie komen, dan zal het naar verwachting pas leverbaar zijn in de tweede helft van dit jaar. Wie de Saint & Sinner niet per se op basis van de nieuwe VW Crafter hoeft te hebben, zou hem al sneller voor de deur kunnen hebben. Knaus gaat de Boxlife Saint & Sinner namelijk ook op basis van een Fiat Ducato bouwen, zoals boven is afgebeeld.

Er zijn 2 indelingen van deze uitvoering: de de 600 MQ en 630 ME. De 600 MQ is 599 cm lang en heeft achterin een dwars geplaatst tweepersoons bed. De 636 cm lange 630 ME heeft twee eenpersoons bedden. Voor beide modellen is optioneel ook een hefbed voorin leverbaar. De buitenzijde is net als de versie op basis van de VW Crafter in wit en rood uitgevoerd, en ook het intgerieur is in lichtgrijs, rood en zwart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel