Knaus Tabbert AG is genoteerd aan de beurs

Knaus Tabbert AG beurs Frankfurt

Knaus Tabbert AG is genoteerd aan de beurs

Eerder deze week maakte camper- en caravanfabrikant Knaus Tabbert de sprong naar de beurs. Op 23 september werden de eerste aandelen verhandeld op de beurs van Frankfurt.

De uitgifteprijs aan het begin van de handel werd vastgesteld op 58 euro, aan de onderkant van de eerder vastgestelde bandbreedte. De prijs steeg vlak daarna even tot 59 euro maar zakte toen weg naar 56 euro. Inmiddels ligt de prijs weer even boven de 58 euro.

Beursgang

De aandelen van Knaus Tabbert AG staan vanaf de 23e genoteerd in het Prime Standard segment van de beurs van Frankfurt. De beursgang werd begeleid door Jefferies, UniCredit Bank en ABN AMRO. De eigenaren, waarvan de Nederlandse investeringsmaatschappij HTP de meeste aandelen heeft, verkocht aanzienlijk minder aandelen dan gepland. De bestaande aandeelhouders hebben nu 3,65 miljoen aandelen verkocht en 350.000 nieuwe aandelen toegevoegd uit een kapitaalverhoging. Dit brengt de opbrengst van de beursgang op 232 miljoen euro.

HTP blijft grootaandeelhouder

Na de beursgang bezit HTP, samen met CEO Wolfgang Speck, nog 61,5 procent van de aandelen Knaus-Tabbert. De resterende 38,5 procent zijn via de beurs verhandeld. Oorspronkelijk was het Nederlandse bedrijf van plan om tot ongeveer 48 procent van de aandelen te verkopen om een totaalbedrag van maximaal 366 miljoen euro op te halen.

Uitbreiding productie Hongarije

HTP wijkt overigens af van de goede gewoonte om ongeveer 50 procent van het door de beursgang gegenereerde kapitaal in de onderneming te herinvesteren. Desalniettemin ontvangt Knaus Tabbert  nu ruim 20 miljoen euro om met name de productie van buscampers in Hongarije uit te breiden. Deze is gepland voor najaar 2021.

Foto: Börse Frankfurt

Like dit artikel
Tweet dit artikel