Knaus Tabbert bouwt nieuwe fabriek in Nagyoroszi

Knaus Tabbert Nagyoroszi

Productie Knaus Tabbert in Nagyoroszi wordt uitgebreid

JANDELSBRUNN – Nadat Knaus Tabbert ook al fors investeerde in de modernisering van de fabrieken in Jandelsbrunn en Mottgers, wordt nu ook de fabriek in het Hongaarse Nagyoroszi gemoderniseerd.

De investering bedraagt meer dan 10 miljoen en moet er voor zorgen dat de productiecapaciteit wordt verdubbeld. Als het project klaar is, over ruim 2 jaar, moeten er jaarlijks zo’n 5000 recreatievoertuigen worden geproduceerd.

De Duitse caravanindustrie heeft de beste novembermaand ooit meegemaakt, de verkoop van caravan en campers vertoont in Europa een sterk stijgende lijn. Niet alleen doordat kampeerders hun oude voertuigen vervangen door nieuwe, het kamperen op zich mag zich ook verheugen in een stijgende populariteit.

De kampeerders zijn ook veeleisender geworden. Steeds vaker willen ze geïndividualiseerde caravans en campers die op meerdere manieren kunnen worden gebruikt en ingedeeld. Om op deze ontwikkeling in te spelen investeert Knaus Tabbert in de fabriek in Nagyoroszi, waar een zogenaamde multiline assemblagelijn zal worden gerealiseerd.

Capaciteit

De 3 fabrieken van het bedrijf draaien momenteel op hun volledige capaciteit. Dit jaar zijn er in de Hongaarse fabriek van Knaus Tabbert ongeveer 250 mensen werkzaam, die in 2015 samen ongeveer 2250 buscampers en 2430 caravans bouwen. Als de vraag verder gaat stijgen houdt dat in dat de klanten van Knaus Tabbert te maken kunnen krijgen met een langere levertijd.

Knaus Tabbert NagyorosziMultiline

De zogenaamde multiline assemblage maakt het mogelijk om op één productielijn zowel caravans, campers en buscampers te bouwen. Dit geeft het bedrijf niet alleen een grotere productiecapaciteit maar een veel hogere mate van flexibiliteit zodat men zo goed mogelijk aan de almaar stijgende én wijzigende vraag kan voldoen.

De nieuwe assemblagehal, die een oppervlakte van meer dan 10.000 m² zal krijgen, zal Knaus Tabbert qua productiecapaciteit heel wat meer lucht geven. Door de grotere productiecapaciteit wordt de productietijd per voertuig verkleind van gemiddeld 45 minuten naar minder dan 23 minuten. Dat betekent dat deze productielijn een twee maal zo hoge capaciteit heeft dan voorheen.

Afgelopen vrijdag werd gestart met de bouw, met een symbolisch feestje. De realisatie van de nieuwe productielijn zal in 3 fasen geschieden. In 2018 moet de nieuwe multiline in bedrijf zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel