Knaus-Tabbert investeert 13,5 miljoen in modernisering fabrieken

Knaus Tabbert Mottgers

Knaus Tabbert gaat verder moderniseren en uitbreiden

JANDELSBRUNN – Knaus Tabbert GmbH gaat het niet alleen behoorlijk voor de wind, gezien de uitstekende omzetontwikkeling van de merken van dit concern, het bedrijf gaat ook fors investeren in de modernisering van de fabrieken.

Het bedrijf gaat de fabrieken voor in totaal 13,5 miljoen euro moderniseren en uitbreiden. Daarmee schept het bedrijf niet alleen mogelijkheden voor modernere productiemethoden, maar ook voor nieuwe, modernere bouwwijzen van caravans en campers, dat uiteraard ook positieve gevolgen zal hebben voor de kwaliteit en functionaliteit van de voertuigen.

Volgens Gerd Adamietzki, bedrijfsleider van Knaus Tabbert GmbH, is het bedrijf ook de afgelopen jaren al fors aan het investeren geweest maar wil het bedrijf ook in de toekomst een blijvende rol als trendsetter in de caravan- en camperbranche in blijven nemen, wat een forse investering vergt.

Travelino niet naar Caravan Salon

Tegelijkertijd deelt hij ook mee dat het bedrijf heeft besloten om de marktintroductie van de nieuwe lichtgewicht Travelino caravan ongeveer negen maanden uit te stellen. Dat betekent dat we deze dus niet op de Caravan Salon kunnen bewonderen.

De Travelino is een studiemodel, waarvan we vorig jaar een prototype in Düsseldorf konden bekijken. In dit nieuwe model wordt gebruik gemaakt van een nieuwe lichtgewicht bouwwijze. Als basis dient materiaal met een honingraat kern van papiervezel waarmee een aanzienlijke gewichtsbesparing kan worden bereikt. Uiteraard is dat niet de enige innovatie die de Travelino herbergt, ook qua indeling en functionaliteit zijn de ontwerpers van Knaus behoorlijk creatief bezig geweest. Zo kan de linnenkast ’s nachts bijvoorbeeld weg worden gedraaid in de toiletruimte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel