Knaus Tabbert opent vernieuwde fabriek voor caravans

Knaus TabbertMOTTGERS – In het Duitse dorpje Mottgers is onlangs de vernieuwde caravanfabriek van het merk Knaus Tabbert in gebruik genomen. Een investering van zes miljoen euro en vijftien maanden (ver)bouwen gingen aan de opening vooraf.

Aan het begin van de herfst is de gemoderniseerde productieplaats officieel geopend. Caravans van het merk Tabbert rollen er van de band.

Een compleet nieuwe vorm van fabricage is geïntroduceerd met de komst van de vernieuwde productiehal. Waar voorheen elke individuele stap van het fabricageproces met een druk op de knop de caravans naar het volgende assemblage punt liet gaan, gebeurt dat nu automatisch. De caravans zijn bevestigd aan een 230 meter lange lopende band en bewegen continu.

Van de band

In totaal volgen 23 productiestappen voordat de caravans klaar zijn. Afhankelijk van de ingewikkeldheid van de caravans duurt het op deze manier tussen de 20 en 45 minuten per kampeerwagen voor hij van de band rolt. Het hele proces is afgekeken van de moderne auto-industrie. De caravans worden in elkaar gezet nabij de meubelmakerij en het magazijn. De afstand voor de werknemers is op deze manier tot een minimum beperkt, waardoor de efficiency vooruit is gegaan.

In de productiehal van 232 bij 115 meter zijn 230 mensen aan het werk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel