Knaus-Tabbert Groep verder in problemen

kampeerzaken.nlDe Knaus-Tabbert Groep lijkt daadwerkelijk in financiële problemen te zijn geraakt. De directie heeft van de banken de opdracht gekregen om binnen afzienbare tijd met een goed overlevingsplan te komen. Lukt dat niet, bestaat de kans dat het concern op een faillissement af stevent omdat de financiers dan geen nieuwe kredieten zullen verstrekken.
Gezien het belang van de werkgelegenheid, er werken bijna 800 mensen bij Knaus, zal ook de Duitse overheid zich ongetwijfeld met de zaak gaan bemoeien. Het bedrijf is gesitueerd in een relatief dunbevokte omgeving, die door de problemen van Knaus-Tabbert extra zwaar getroffen zou kunnen worden.
 
kampeerzaken.nlHet is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf in de problemen is geraakt. Zo is Wilk, een van de merken van de huidige onderneming, in 1985 failliet gegaan en door Tabbert overgenomen. De huidige marktsituatie, waarin nagenoeg de gehele branche kampt met een verminderde afzet van vrijetijdsvoertuigen, lijkt de Knaus-Tabbert Groep extra zwaar te treffen.
Op dit moment is het onzeker of Knaus, Tabbert, T@b, Eifelland, Weinsberg en Wilk op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs aanwezig zullen zijn.
Mocht het tot een faillissement komen lijkt de kans op een doorstart of overname van één of meerdere merken (Knaus, Tabbert, T@b, Eifelland, Vimara, Weinsberg en Wilk) gezien de goede marktpositie en reputatie van de merken van de Knaus-Tabbert Groep gelukkig vrij groot.

© luchtfoto: Google Maps.

Like dit artikel
Tweet dit artikel