Knaus Tabbert sluit overeenkomst met Mercedes-Benz

Weinsberg camper met Mercedes-Benz Sprinter

Knaus Tabbert sluit overeenkomst met Mercedes-Benz

Basisvoertuigen voor campers zijn steeds moeilijker te krijgen. Door het halfgeleidertekort hebben autofabrikanten grote moeite om de productie op peil te houden terwijl ze tegelijkertijd steeds meer orders noteren.

Er is, mede vanwege de opkomst van e-commerce en de transitie naar elektrisch rijden, vanuit de logistieke wereld steeds meer vraag naar bestelwagens. Maar ook de vraag van de camperfabrikanten is enorm gegroeid. Nu Fiat, de grootste leverancier van basisvoertuigen voor campers, niet aan de vraag kan voldoen moeten de camperfabrikanten op zoek naar alternatieven.

Alternatieven

Dan wijken ze uit naar bijvoorbeeld de Ford Transit Custom, Volkswagen Crafter, de MAN TGE en de Mercedes Sprinter. Vooral Ford en Mercedes lijken garen te spinnen door de huidige malaise. De Erwin Hymer Group, die sowieso al steeds meer gebruik maakt van de Mercedes Sprinter basisvoertuigen, gaat bijvoorbeeld ook campers op basis van de Ford Transit Custom bouwen.

Overeenkomst met Mercedes

Knaus Tabbert, ook zo’n groot concern, maakt naast de Fiat Ducato (of de gelijkwaardige voertuigen van Citroen en Peugeot) ook gebruik van de MAN TGE, een zustervoertuig van de Volkswagen Crafter. Vorige maand maakte Knaus Tabbert al bekend dat de razend populaire Weinsberg Caracompact Edition Pepper ook met een Mercedes Sprinter basisvoertuig zal worden aangeboden. Die is behoorlijk veel duurder (ongeveer 10 mille) maar kennelijk is er ook dan nog voldoende vraag.

Dat blijkt geen eendagsvlieg te zijn, aangezien Knaus Tabbert nu ook bekend maakt dat Knaus Tabbert AG een overeenkomst met Mercedes Benz Nutzfahrzeuge heeft gesloten voor de levering van lichte bedrijfsvoertuigen, die als basisvoertuig voor campers dienen. Dat duidt op een langdurigere samenwerking.

En misschien ook met Ford

Ook heeft Knaus Tabbert een prototype van een buscamper op basis van een Ford Transit Custom gebouwd. Aan de hand van de bevindingen van onder anderen de dealers zal men besluiten of deze buscamper, die ondanks de iets geringere breedte van de Transit een dwarsbed heeft, in productie wordt genomen. Als dat inderdaad gebeurt, maakt Knaus Tabbert gebruik van basisvoertuigen van maar liefst vier verschillende merken: Fiat, Ford, MAN en Mercedes.

Like dit artikel
Tweet dit artikel