Spannende dagen voor Knaus-Tabbert

kampeerzaken.nlHet gaat er voor de Knaus-Tabbert Groep om spannen: de voor gisteren geplande bespreking met de banken is uitgesteld tot morgen. Bovendien heeft directeur Thomas Dickenberger morgen ook een gesprek met de Beierse minister van economie Emilia Müller.
De Knaus-Tabbert Groep is door de combinatie van een krappe liquiditeitspositie en een krimpende afzet in de problemen gekomen. Alvorens een reorganisatie/reddingsplan te kunnen starten is er een overbruggingskrediet van ruim 10 miljoen euro nodig. De banken, of andere financiers, zullen deze investering natuurlijk alleen doen als het reddingsplan daadwerkelijk tot een levensvatbaar bedrijf leidt.
Positief is dat het reddingsplan door een extern ingehuurd accountantsbureau als levensvatbaar is beoordeeld.
 Volgens Thomas Dickenberger heeft het accountantsbureau de reorganisatieplannen gecontroleerd op zowel uitvoerbaarheid als rendement, en heeft dit bureau geoordeeld dat het reddingsplan inderdaad redelijkerwijs te financieren is en dat het Knaus-Tabbert op termijn weer tot een winstgevend bedrijf zou moeten kunnen maken. Dat maakt de kans op het verkijgen van de benodigde financiering een stuk groter.
De definitieve beslissing over de benodigde financiering zou komende vrijdag moeten vallen. De Beierse minister-president Günther Beckstein heeft tegen de lokale pers gezegd dat de Beierse regering er alles aan wil doen om zowel het bedrijf als de werkgelegenheid in de regio te behouden. Inclusief toeleveranciers staan er door de problemen bij Knaus-Tabbert ongeveer 2000 arbeidsplaatsen op het spel.
De arbeidstijdverkorting is inmiddels wel begonnen, het personeel van de drie vestigingen zit in ieder geval tot en met november (deels) thuis. Knaus-Tabbert heeft haar standruimte op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs overigens niet geannuleerd, maar zal zich wel wat bescheidener presenteren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel