Knaus-Tabbert: stand van zaken

kampeerzaken.nlDe Knaus-Tabbert Groep kan, volgens president-directeur Thomas Dickenberger, gered worden. De huidige situatie is ontstaan door de geringe hoeveelheid eigen kapitaal, een gevolg van de misère in het verleden, zoals het faillissement van Wilk in 1986 en de penibele situatie van Tabbert een tiental jaren geleden.
Waar een bedrijf in deze branche normaal een eigen vermogen van zo’n 30 a 40% nodig heeft om het rustige seizoen goed door te komen, zat de Knaus-Tabbert Groep op zo’n 10%. Dat breekt het bedrijf, nu de omzet wat minder is en het stille seizoen er aan komt, danig op. Gelukkig is een eerste stapje voor een redding gezet.
 
Een viertal financiers heeft, onder aanvoering van de Bayerischen Landesbank, namelijk unaniem de wens uitgesproken dat zij een faillisement van de Knaus-Tabbert Groep zoveel mogelijk willen voorkomen. De banken laten de kredietlijnen dan ook tot eind deze maand doorlopen zodat Thomas Dickenberger dan zowel 2 nieuwe financiers alsmede een reddingsplan kan presenteren.
Knaus-Tabbert heeft trouwens een succesvolle Caravan Salon achter de rug, het bedrijf won niet alleen diverse prijzen, ook zijn er door de aanwezige dealers daadwerkelijk meer caravans en campers verkocht als het jaar daarvoor.
Op de kritiek, dat het bedrijf zich de laatste tijd teveel op design en niche producten richtte, stelt Thomas Dickenberger dat die initiatieven juist tot positieve ontwikkelingen voor het bedrijf hebben geleid, zowel qua marktaandeel als qua interesse vanuit de financiers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel