Knaus Tourer CUV: een slim ruimtewondertje dat de camperwereld flink kan opschudden

Knaus Tourer CUV camper met hefdak

Knaus Tourer CUV: een slim ruimtewondertje dat de camperwereld flink kan opschudden

Als je denkt aan de ultieme combinatie van een compact formaat, comfort en functionaliteit in een camper, dan is de innovatieve Knaus Tourer CUV daar een heel mooi voorbeeld van.

Deze camper, waarvan Knaus vorig jaar een concept toonde, gaat dit modeljaar in productie. De Knaus Tourer CUV zou wel eens een kleine revolutie in de camperbranche teweeg kunnen brengen.

Van concept naar realiteit

De Knaus Tourer CUV is gebaseerd op de VW T6.1 en is met een lengte van slechts 5,88 meter korter dan de 6 meter van de gemiddelde buscamper. Maar laat je niet misleiden door zijn compacte formaat. Dit voertuig is een waar ruimtewondertje. De opbouw heeft de basis van een compacte halfintegraal camper, vergelijkbaar met de Knaus ‘Van’-modellen. Maar bij de Tourer CUV is de opbouw en uitgerust met een hefdak dat de gehele breedte en bijna de gehele lengte van de camper beslaat. Dit maakt de Knaus Tourer CUV zeer compact en laag, terwijl hij toch een aanzienlijke hoeveelheid ruimte biedt.

Unieke kenmerken

Ondanks zijn compacte formaat, biedt de Knaus Tourer CUV vier slaapplaatsen en een complete badkamer. Ook heeft hij een grote garage onder het hooggeplaatste dwarsbed aan de achterkant. Hier zijn enkele van de belangrijkste specificaties:

  • Lengte: 5,88 meter
  • Slaapplaatsen: maximaal 4
  • Badkamer: Compleet uitgevoerd, met douche en toilet
  • Garage: Groot, onder het hooggeplaatste dwarsbed
  • Basisvoertuig: VW T6.1

Innovatief en functioneel

Met zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit, biedt de Tourer CUV een nieuwe manier van reizen. De camper is compact genoeg om gemakkelijk door stedelijke gebieden te manoeuvreren, terwijl hij toch de ruimte en het comfort biedt dat je van een camper verwacht. Dit maakt deze camper een interessant alternatief voor zowel weekenduitstapjes als langere reizen. Bovendien heeft de camper dankzij de geringere luchtweerstand ook lager brandstofverbruik, waarmee de Tourer CUV een (bescheiden) stap is in de richting van duurzamer reizen. Een belangrijk aspect in een tijd waarin de impact van reizen op het milieu steeds meer onder de aandacht komt.

Game-changer

De Knaus Tourer CUV is niet alleen een game-changer voor de individuele kampeerder, maar ook voor de gehele camperindustrie. Hij zet een nieuwe standaard voor wat mogelijk is in een compacte camper. Door de grenzen van design en vooral die van functionaliteit te verleggen, zet Knaus een nieuwe standaard voor wat mogelijk is in een compacte camper. Het kan niet anders of we zullen in de toekomst nog meer van dit soort innovaties te zien krijgen. Als de lovende en enthousiaste reacties op de laatste editie van de Caravan Salon in Düsseldorf een goede indicatie zijn, dan staan de camperaars te popelen om dit nieuwe concept te omarmen.

Debuut op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf

Helaas zijn er ook nu alleen nog ‘renderingen’ in plaats van echte foto’s beschikbaar. Hopelijk verandert dat snel. Knaus heeft bevestigd dat een prototype of misschien zelfs een definitieve versie van de Knaus Tourer CUV eind augustus te zien zal zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf. Die beurs is ook dé gelegenheid voor kampeerliefhebbers en professionals uit de branche om dit innovatieve voertuig én allerlei andere nieuwe producten van dichtbij te bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel