Knaus Tourer CUV: Ruimtewondertje op basis van VW T6.1

Knaus Tourer CUV

Knaus Tourer CUV: Ruimtewondertje op basis van VW T6.1

Nu Knaus ook basisvoertuigen van Volkswagen betrekt, heeft het Duitse merk meer mogelijkheden dan ooit. En daar maakt Knaus goed gebruik van, getuige dit ruimtewondertje op basis van de VW T6.1.

Op basis van die compacte bestelwagen presenteert Knaus de Tourer CUV, een interessante synthese tussen een buscamper en een compacte halfintegraal camper.

Alleen nog teasers

Er zijn meer camperproducenten die deze niche opzoeken maar de oplossing die Knaus heeft bedacht, hebben we nog niet eerder gezien. Knaus gaf vorige week op zijn jaarlijkse conferentie helaas alleen een voorproefje van de Tourer CUV. Er zijn nog geen specificaties of prijzen beschikbaar. Gelukkig maken de teasers en de omschrijving al het nodige duidelijk, al zullen we voor de details waarschijnlijk tot eind augustus moeten wachten. Dan maakt de Knaus Tourer CUV ongetwijfeld zijn debuut op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Compact maar ruim

Het geheim van de Knaus Tourer CUV zit hem in de combinatie van basisvoertuig, opbouw en hefdak. De Knaus Tourer CUV staat op een VW T6.1 en is met een lengte van 5,88 korter dan de gemiddelde buscamper op basis van bijvoorbeeld een Fiat Ducato. Op die VW Transporter heeft Knaus de opbouw van een compacte halfintegraal camper gezet – vergelijkbaar met de Knaus ‘Van’-modellen. Die opbouw heeft weer een hefdak dat de gehele breedte en nagenoeg de gehele camper beslaat.

Op die manier is de Knaus Tourer CUV heel compact en laag, en biedt hij een flinke hoeveelheid ruimte. Zo beschikt hij bijvoorbeeld over vier slaapplaatsen en een complete badkamer. Hij heeft achterin, onder het hooggeplaatste dwarsbed, zelfs nog een behoorlijk grote garage. Kortom, een ruimtewondertje eerste klas, dat iedereen bij gelegenheid absoluut eens moet gaan bewonderen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel