De Knaus Travelino komt in modeljaar 2017

Knaus Travelino 2017

De Knaus Travelino is gereed voor productie

JANDELSBRUNN – Knaus Tabbert GmbH presenteerde eerder deze week de 2017 modellen aan de dealers en aan de pers. Ook dit jaar zijn er weer veel noviteiten. Een groot deel daarvan zijn vernieuwingen en verbeteringen aan bestaand modellen.

Maar er is ook een échte noviteit, namelijk de nieuwe Travelino. Die is nu écht productieklaar en zal in modeljaar 2017 deel uitmaken van het leveringsprogramma van Knaus. We hebben van de Travelino de afgelopen jaren al wat prototypes kunnen zien. Die zagen er soms nog een beetje uit alsof ze in elkaar waren geknutseld. Maar nu de definitieve versie gereed is, zal menigeen onder de indruk zijn van wat Knaus heeft bedacht en gemaakt. Knaus heeft namelijk een geheel nieuwe manier van caravans bouwen ontwikkeld. Van hoogwaardige materialen, waarbij ontzettend veel gewicht wordt bespaard en ook veel gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de wanden is bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een soort foamboard. Het interieur bestaat voor het grootste deel ook uit een soort van board en EPP, dat is afgewerkt met houtnerf of zelfs met carbon.

Met de Travelino zou Knaus wel eens een geheel nieuwe weg in kunnen gaan. De Travelino is weliswaar een kleine, compacte caravan, de bij de Travelino gebruikte techniek kan ook voor veel grotere caravans worden toegepast. Bij tandemassers zou de gewichtsbesparing zelfs honderden kilo’s kunnen bedragen.

De Travelino is opgebouwd op een geheel nieuw ontwikkeld chassis, waarbij het frame geheel zelfdragend is uitgevoerd. Dankzij deze nieuwe productietechnieken weegt de Travelino maar 600 kilogram. Hiermee is de caravan ook goed te trekken door auto’s met een lager maximaal trekgewicht.

Maar de Travelino biedt de kampeerder veel meer dan alleen een laag gewicht. De indeling is namelijk heel flexibel waardoor hij ondanks de beperkte afmetingen ongekende mogelijkheden biedt. Die flexibele indeling kan worden gerealiseerd door het zelfdragende frame. Daardoor wordt de stijfheid van de caravan niet meer bepaald door de aanwezigheid van het interieur. Dit maakt de weg vrij voor een enorm aantal mogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel