Knaus Van TI 640 MEG Vansation: extra compact en compleet

Knaus Van TI 640 MEG Vansation

Knaus Van TI 640 MEG Vansation: extra compact en compleet

Het succes van de Knaus Van TI Plus, een van de weinige campers met het MAN TGE basisvoertuig, laat zien dat de combinatie van Knaus en MAN tot fraaie resultaten kan leiden.

De MAN TGE is het zustervoertuig van de VW Crafter en heeft een uiterst modern uiterlijk dat heel mooi past bij de allernieuwste campermodellen. Reden voor Knaus om hiermee nóg een succesnummer te ontwikkelen in de vorm van de Van TI 640 MEG Vansation.

De Knaus Van TI 640 MEG Vansation is een sportieve, extra compacte halfintegraal camper met een basisvoertuig dat is voorzien van de modernste hulpsystemen. Knaus bracht de Van TI al eerder in een Vansation-uitvoering uit, maar die stond op een Fiat Ducato voertuig. Met de nieuwe Van TI 640 MEG Vansation, die zijn première zal beleven op de Caravan Salon 2021 in Düsseldorf, wil Knaus het succes van deze twee voertuigen voort en ook nieuwe maatstaven zetten.

Extra compact

Het innovatieve FoldXpand-achterdesign in combinatie met het MAN-chassis maakt de Van TI extra compact zonder ruimte in het interieur in te leveren. Het MAN-Flatframe chassis maakt de Van TI 640 MEG Vansation zelfs tot de laagste camper in het Knaus Tabbert programma. De dual-zone luchtvering op de achteras met een compressor verbetert daarbij het rijcomfort en de rijveiligheid. Verder is de camper voorzien van een krachtige 177 pk dieselmotor met 8-traps automatische versnellingsbak.

Compleet

Ook qua uitrusting komt de Vansation niets te kort. Zo heeft hij gladde zijwanden, 17″ lichtmetalen velgen, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde zijspiegels, hordeur, navigatiesysteem, zonnescherm, TV, sfeerverlichting, bedverlenging voor het liggedeelte, waterfiltersysteem, Truma iNet systeem en een Truma CP-Plus digitaal verwarmingsbedieningspaneel. Ook aan de veiligheid wordt gedacht in de vorm van een achteruitrijcamera, vermoeidheidsdetectie, cruise control met snelheidsbegrenzer en nog veel meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel