Knaus Van Wave 640 MEG Vansation: compact maar toch vier slaapplaatsen

Knaus Van Wave 640 MEG Vansation

Knaus Van Wave 640 MEG Vansation: compact maar toch vier slaapplaatsen

Knaus is ongeveer de enige camperproducent die gebruik maakt van de MAN TGE als basisvoertuig. Met succes overigens want de Van TI-modellen zijn behoorlijk populair. De Duitse caravan- en camperproducent gaat nu nog een camper op basis van de MAN TGE bouwen.

Dit zal waarschijnlijk een gevolg zijn van het feit dat de Fiat Ducato steeds moeilijker verkrijgbaar is. Daardoor moeten er al heel wat fabrikanten op zoek naar alternatieven. Knaus dus ook, dat nu de Van Wave 640 MEG Vansation op basis van de MAN TGE  introduceert.

Uitbouw voor hefbed

Voor wie de MAN TGE niet kent: MAN is het ‘vrachtwagenmerk’ van de Volkswagen Group en de TGE is een zustervoertuig van de Volkswagen Crafter. De camper dankt de toevoeging Wave overigens aan de golfvormige uitbouw op het dak. Hiermee creëert Knaus ruimte (hoogte) voor een tweepersoons hefbed boven de zitgroep. Een handige manier om een paar extra slaapplaatsen te realiseren zonder dat dit ten koste van de binnenruimte gaat.

Laten we hierbij bovendien niet vergeten dat we het hier over een camper in de Van-serie van Knaus hebben. Deze campers zijn extra compact gebouwd. Het komt niet zo vaak voor dat deze campers ook nog een hefbed – en vier slaapplaatsen – hebben. Ondanks het hefbed hebben deze campers een stahoogte van minimaal 1,90 meter. En ook de leefruimte – waarbij uiteraard ook de omgedraaide voorstoelen als zitplaats dienen – doet nog verrassend ruim aan.

Aan de linkerzijde, direct achter de zitgroep, bevindt zich een compacte badkamer. Daar tegenover, aan de rechterzijde, is het keukenblok geplaatst. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden.

Extra compleet

Het basisvoertuig, de MAN TGE, is behoorlijk compleet uitgerust en heeft bovendien ook de modernste assistentiesystemen aan boord. Knaus heeft ervoor gekozen om deze camper standaard in de uitgebreide Vansation-uitvoering te leveren. Deze heeft dus een extra complete basisuitrusting.  Deze bevat onder anderen cruise control met snelheidsbegrenzer, slaperigheidsdetectie, Truma CP-Plus, BluuWater waterfiltersysteem, sfeerverlichting, verwarmde vuilwatertank isolerende motorkap, multifunctioneel stuurwiel, insectenbeschermingsdeur, 17″ lichtmetalen velgen met originele MAN banden, evenals een luifel en zijwanden in Campovolo Grey. Tegen meerprijs kan de Op verzoek kan de Van Wave 640 MEG Vansation met Alde verwarming worden geleverd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel