Knaus waardeert BoxStar en BoxDrive op

Knaus BoxDrive

Knaus waardeert BoxStar en BoxDrive op

Caravan- en camperbouwer Knaus gaat modeljaar 2019 van start met opgewaardeerde versies van de BoxDrive en BoxStar buscampers. Hoewel wij ze gewoon buscampers noemen, heeft Knaus ze vanwege de vele gebruiksmogelijkheden CUV’s genoemd.

CUV staat hier voor Caravaning Utility Vehicle. Een recreatievoertuig dat je kunt gebruiken om mee te kamperen of als vrijetijdsvoertuig, maar dat ook prima kan worden gebruikt voor dagelijks vervoer.

Dat laatste betekent onder meer dat Knaus ook heeft gekeken naar aspecten die van invloed zijn op het dagelijks gebruik. Zo heeft Knaus zware dingen als de watertank en de huishoudaccu zo veel mogelijk in de buurt van de achteras geplaatst. Dat geldt ook voor de afvalwatertank die bovendien zo vlak mogelijk is gehouden om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden. Door een uitgekiende plaatsing van deze onderdelen is er tot 25% meer bergruimte beschikbaar en zijn de rijeigenschappen optimaal.

Isolatie

Ook heeft Knaus er op gelet dat er geen koudebruggen in de isolatie zitten. De Knaus CUV’s zijn winterhard door de geïsoleerde ramen en achterruit, de verwarmde watertank en de vorstvrij geplaatste waterleidingen. Optioneel is er ook een verwarming en isolatiekap voor de afvalwatertank leverbaar.

Bodem

De nieuwe bodem, samengesteld uit een sandwichconstructie met geïntegreerde isolatie, omsluit de bodemplaat bijna volledig. Met de nieuwe wijze van isoleren zorgt de fabrikant ervoor dat het beter op de bodem aansluit en ook meer isolatie biedt. Bovendien is de nieuwe bodemconstructie dunner zodat er meer stahoogte beschikbaar is.

Verwarming

De verwarming, die onder de dinette is geplaatst, doet voortaan zijn werk nog stiller. Door een verbeterde plaatsing van de leidingen biedt de verwarming ook een verwarmde trede ter hoogte van de zitgroep. Optioneel kunnen de voertuigen ook worden voorzien van een elektrische vloerverwarming.

Zitgroep

De zwevende tafel heeft geen poot meer, die maar al te vaak in de weg zit. Hierdoor is het plaatsnemen in de dinette een stuk gemakkelijker en is ook de ruimte rond het keukenblok een stuk ruimer.

Keuken en bad

De keuken van de Knaus CUV’s beschikt over een kookplaat met elektronische ontsteking en een grote, efficiënte compressorkoelkast. De gehele binnenruimte wordt verlicht door middel van energiezuinige ledlampen. Optioneel zijn er onder meer een airconditioning en satellietontvangstinstallatie mogelijk. Ook heeft Knaus de badkamer vernieuwd. Deze is lichter en heeft nieuw ontworpen meubilair. Daardoor biedt hij meer bergruimte en hoofdruimte, een beter toegankelijke douchebak met een lage instap en een 4 cm lagere WC.

BoxDrive en BoxStar

De Knaus BoxDrive wordt gebouwd op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter. Voor de Knaus BoxStar maakt Knaus gebruik van de Fiat Ducato. De BoxLife zal verdwijnen uit het programma van Knaus.

Like dit artikel
Tweet dit artikel