Innovaties bij Knaus

Knaus heeft voor zijn nieuwe camper Renault binnengehaald omdat Renault tot dieselmotoren tot wel drie liter beschikt. Deze Sun Traveller TI vormt van neus tot achterlicht een bijzonder geheel. In Duitsland won deze aërodynamische en futuristische camper de prestigieuze “Design Award 2004”.
 Het dak boven de cabine van deze halfintegraal is van dik glas, een noviteit volgens Knaus. Samen met de ronde vormen veroorzaakt dat binnen een zee van licht en ruimte. Mocht het te warm worden dan kunnen zon en hitte buiten de deur worden gehouden door een warmtewerend gordijn. De passagiers achterin kunnen naar een flatscreen televisie kijken. De armatuur waaraan de platte buis is bevestigd, kan naar alle kanten worden gedraaid en met een paar handgrepen verdwijnt de zwenkarm met flatscreen bovendien bijna onzichtbaar in het plafond. Er is een 600 UF, een 600 LF en een 600 DF van Sun TI en een wat grotere 650 MF met een ruime hoekkeuken en de 650 ME met twee aparte bedden.
De vertrouwde Sun Liner kreeg een luxueuzere uitstraling door de nieuwe lichtgrijze voorkant en het harmonische logo. Binnen oogt het ruim door de ronde vormen en net als in de Sun TI vallen de kastdeurtjes meteen in het slot en kunnen ze worden geopend met één druk van de duim. Dynamische kampeerders kunnen met Knaus weer alle kanten op.

Like dit artikel
Tweet dit artikel