Kom tot rust op een Natuurkampeerterrein

KLEINSTspinNIEUWEGEIN – De stichting Natuurkampeerterreinen luidt de noodklok.

Zij constateren dat veel mensen ook in de vakantieperiode nog hard aan het werk zijn. Met een speciaal filmpje willen ze mensen inspireren zich meer te ontspannen en tot rust te komen.

De stichting stelt vast dat sommige mensen zelfs doorwerken tijdens hun vakantie, met de laptop voor de tent. “Daar is niks mis mee, maar intussen zijn er jaarlijks zo’n 900.000 mensen in Nederland met burn-outklachten. Dat is een behoorlijk hoog aantal. Onthaasten is de laatste jaren niet voor niets zo’n populair woord geworden”, zegt directeur Marieken Nieuwdorp van de stichting.

Met de videoclip nodigt de stichting mensen uit tweeënhalve minuut de tijd en de rust te nemen om van de natuurbeelden te genieten. “We hebben geprobeerd het gevoel van rust en natuurbeleving dat men beleeft op de Natuurkampeerterreinen zo goed mogelijk in beeld te brengen”, vertelt Nieuwdorp. “Het is geen snelle, commerciële video geworden, maar een mini-rustpunt in zichzelf. Daarnaast willen we mensen natuurlijk inspireren op een van de 136 Natuurkampeerterreinen te gaan kamperen”.

Nu het hoogseizoen daar is, zet de stichting in op het contact met de natuur. “Dat is waardevol voor iedereen, niet alleen om stress terug te dringen, maar ook om nieuwe energie en inspiratie op te doen”.

Geïnspireerd? Bekijk hier de video:

Like dit artikel
Tweet dit artikel