Komt er na de DuoMobil ook een Hymer DuoCar?

Hymer DuoCar

Na de DuoMobil ook een Hymer DuoCar?

DÜSSELDORF – Wie in de beurshal van Hymer op de Caravan Salon helemaal naar achteren door was gelopen, had daar waarschijnlijk twee studiemodellen zien staan.

Eén van die modellen betrof een studiemodel van wat ooit wel eens de Hymer DuoCar zou kunnen worden. Dit zou dan, net als de eerder uitgebrachte Hymer DuoMobil, een speciaal voor reizende paren gebouwde camper zijn. Eerst als integraal camper, en nu dus misschien ook als buscamper.

Voor het onderstel van de getoonde DuoCar heeft Hymer gebruik gemaakt van een Mercedes Sprinter. Er zouden in totaal maar liefst acht verschillende indelingen van de DuoCar in ontwikkeling zijn. Het studiemodel dat Hymer in Düsseldorf presenteerde, had een ruime wasruimte in de achterzijde van de camper. Deze is van zowel de binnen- als buitenzijde toegankelijk. Gezien de vrij geringe breedte van een Mercedes Sprinter is het tweepersoons bed in de lengte geplaatst. Het bed kan met enkele handelingen heel eenvoudig worden omgebouwd naar een bank, die twee meter lang is. Die bank vormt samen met de draaibare voorstoelen weer de zitgroep.

Opvallend was verder, dat het voertuig rondom is voorzien van beglazing, iets dat je niet zo vaak ziet bij een buscamper. Dat oogt aan de buitenzijde natuurlijk ook heel strak en fraai.

Het is nog niet bekend of en wanneer het studiemodel van de Hymer DuoCar daadwerkelijk in productie komt. Zo te zien aan de vorderingen zou dat wel eens het geval kunnen zijn in modeljaar 2019, of mogelijk zelfs eerder, als het definitieve model medio januari officieel zou worden gepresenteerd op de CMT Stuttgart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel