Kopenhagen is Europese Groene Hoofdstad 2014

Little Mermaid

De zeemeermin kijkt al 100 jaar uit over de haven van Kopenhagen

Kopenhagen is door de Europese Commissie benoemd tot European Green Capital 2014. De Deense hoofdstad dankt deze onderscheiding aan haar milieuvriendelijke oplossingen voor groei met behoud van leefkwaliteit. Ook weet de stad haar kennis op dit gebied te delen met de rest van de wereld, vindt de Europese Commissie.

Kopenhagen heeft de benoeming tot Europese Groene Hoofdstad 2014 in belangrijke mate te danken aan de initiatieven die de laatste jaren zijn genomen om het fietsen in de stad te bevorderen. De Deense hoofdstad neemt al geruime tijd een groot aantal andere maatregelen om het milieu te beschermen. De stad heeft de ambitie in het jaar 2025 helemaal CO2-neutraal te zijn.

Recordaantal groene hotels

In verband met de titel Groene Hoofdstad van Europa vinden er in Kopenhagen komende tijd jaar tal van speciale evenementen plaats. Wie groen wil logeren in de stad kan bijvoorbeeld terecht in een recordaantal groene hotelkamers. Het aantal milieuvriendelijke hotels is in de afgelopen vijf jaar namelijk met 980 procent gegroeid. In totaal staat nu 71 procent van alle hotelkamers in de stad officieel te boek als ‘groen’. Dat wil zeggen dat ze in het bezit zijn van een internationaal erkend certificaat.

Campagne rond zeemeermin bekroond

Nog een reden om Kopenhagen te bezoeken: de Kleine Zeemeermin die al sinds 1913 uitkijkt over de haven van de Deense hoofdstad. De campagne rond haar honderdjarige bestaan is overigens in december 2013 nog bekroond tot beste campagne in de categorie Travel & Tourism in de European Excellence Awards.

Meer informatie: www.visitcopenhagen.com. Of: www.visitdenmark.nl/kopenhagen

Like dit artikel
Tweet dit artikel