La Mancelle Fantaisy 400: compacte caravan met bijzonder exterieur en interieur

La Mancelle Fantaisy 400 caravan

La Mancelle Fantaisy 400: compacte caravan met bijzonder exterieur en interieur

Je kunt de Franse fabrikanten min of meer in een paar groepen verdelen. Een aantal richten zich op de ‘massa’ en bouwen vrij normale voertuigen in het lagere of middensegment. Anderen leggen de nadruk op design terwijl er ook fabrikanten zijn die wat frivolere modellen bouwen.

Dat laatste geldt zeker voor de nieuwe Fantaisy 400 caravan van La Mancelle. Een caravan met een duidelijk afwijkend uiterlijk waarbij vooral de op patrijspoorten lijkende ronde ramen aan de zijkant opvallen.

Licht en ruimtelijk

De ronde contouren van de La Mancelle Fantaisy 400 zijn ook net iets anders dan we gewend zijn, en geven de caravan een beetje vintage-achtig uiterlijk. Maar die ronde zijramen, die vallen meteen in het oog. Ze geven de caravan een beetje nautische stijl. Die stijl vinden we niet terug in het interieur, maar het is Lamancelle uitstekend gelukt om de caravan een chique en stijlvol interieur te geven. Het oogt licht, ingetogen en ruimtelijk.

Indeling

Het is maar een kleine caravan, met achterin een dwarsbed, voorin een standaardzit en in het midden het keukenblok en de natte cel, maar toch oogt de caravan van binnen behoorlijk ruim. Het interieur is afgeleid van de ook al zo bijzondere Liberty maar heeft toch zijn eigen stijl. Lamancelle heeft ook een iets grotere ‘440’-indeling in gedachten maar daar is nog niets van bekend.

Het slaapgedeelte is rondom voorzien van eenvoudig ogende, greeploze bovenkastjes. De indirecte verlichting boven en onder de kasten zorgen ’s avonds voor een luxueuze sfeer, die nog eens wordt versterkt door de ronde zijramen. De keuken is praktisch, relatief compact en voorzien van een tweepits kookplaat, koelkast en een aparte spoelbak.

Tegenover de keuken bevindt zich de badkamer. Ook die is stijlvol ingericht, met een moderne, hoekige wastafel naast een draaibaar cassettetoilet. De zithoek kan, zoals gebruikelijk, worden omgebouwd tot een extra slaapplaats. Het hoogglanzende tafelblad past perfect bij de lichte en turquoise stoffering.

Niet in Nederland verkrijgbaar

Voor zover wij weten is er geen Nederlandse importeur of dealer van Lamancelle. Wie de Fantaisy 400 in levende lijve wil zien, moet daar een flink stuk voor rijden. De dichtstbijzijnde dealers zijn net onder Lille of bij Koblenz (D) gevestigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel