La Mancelle Fantaisy Trail: nieuwe sportieve teardrop caravan uit Frankrijk

La Mancelle Fantaisy Trail teardrop caravan/trailer

La Mancelle Fantaisy Trail: nieuwe sportieve teardrop caravan uit Frankrijk

De wereld van het kamperen is constant in beweging, en de nieuwste trend die we in Europa zien is de opkomst van mini-caravans alsmede teardrop- en campingtrailers. Deze compacte reisgenoten winnen snel aan populariteit onder avonturiers en ‘vanlifers’.

In deze dynamische markt introduceert La Mancelle, een gerenommeerde Franse caravanfabrikant met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1960, hun nieuwste model. De nieuwe Fantaisy Trail getuigt van een flinke dosis creativiteit, en daar staat La Mancelle ook wel om bekend.

La Mancelle en de Fantaisy Trail

La Mancelle, gevestigd in het Franse Le Mans, staat bekend om haar kwalitatief hoogstaande caravans. Met meer dan zestig jaar ervaring in het vak, combineert het bedrijf traditioneel vakmanschap met moderne innovaties. Daarnaast heeft het Franse merk ook een reputatie op het gebied van creatieve ontwerpen. Met de Fantaisy Trail zet La Mancelle’s een veelbelovende eerste stap in de wereld van mini-caravans, een categorie die met name in Europa tot nu toe voornamelijk werd gedomineerd door kleinere ambachtslieden en gespecialiseerde producenten.

Amerikaans ontwerp met Europese inbreng

De Fantaisy Trail is, net zoals bij de uit Noord-Amerika afkomstige teardrop trailers, ontworpen met mobiliteit in gedachten. Het is een uiterst compacte, sportieve caravan die net biedt wat je nodig hebt, en meer ook niet. Daardoor is hij compact en licht. Met een gewicht onder de 750 kg kan de caravan door bijna iedere auto worden getrokken, en ook een rijbewijs BE is niet noodzakelijk.

De startprijs van €18.700 lijkt fors, gezien het bescheiden formaat van de caravan, maar deze wordt dan ook slechts in kleine aantallen gebouwd waarmee hij zich van de gebruikelijke massaproducten onderscheidt. Bovendien biedt hij tal van opties om hem te personaliseren, en kan er zelfs een daktent op worden geplaatst.

Interieur en uitrusting

Qua inrichting biedt de Fantaisy Trail een comfortabele slaapruimte met voldoende opbergruimte. Het interieur omvat draagbare toiletten en een keuken aan de achterkant, uitgerust met een tweepits kooktoestel, een gootsteen en een douchekopkraan. Het ontwerp van de caravan is spartaans, maar ook praktisch en gebruikersvriendelijk. Daarnaast zijn er tal van opties beschikbaar, waaronder een koelkast, zonnepanelen voor zelfvoorzienend gebruik en extra opbergruimte, waardoor de Fantaisy Trail aanpasbaar is aan verschillende kampeerstijlen.

Kennis en ervaring

La Mancelle onderscheidt zich in de markt voor minicaravans door zijn achtergrond als min of meer traditionele caravanfabrikant. Hierdoor brengt het bedrijf de nodige kennis en ervaring mee in een segment dat vaak gedomineerd wordt door minder conventionele ontwerpen. Met de Fantaisy Trail richt La Mancelle zich op een breed maar sportief en avontuurlijk publiek, variërend van ‘vanlifers’ die op zoek zijn naar extra ruimte tot kampeerliefhebbers die een compacte en functionele caravan zoeken voor hun weekendavonturen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel