La Marca presenteert tweede generatie Iveco Van buscamper

La Marca Iveco Van 2 buscamper

La Marca presenteert tweede generatie Iveco Van buscamper

Het Duitse campermerk La Marca presenteerde vorig jaar de eerste generatie van zijn Iveco Van, een geheel ‘gasloze’ buscamper op basis van de Iveco Daily.

Dit jaar kunnen we op de Caravan Salon Düsseldorf de tweede generatie bewonderen. Die heet, en dat is uiteraard geen verrassing, de La Marca Iveco Van 2. De Beierse camperbouwer heeft de buscamper, die we op de Caravan Salon in Düsseldorf kunnen bewonderen, geheel herzien.

Update voor Iveco Daily

Het basisvoertuig op zich is niet veranderd. Dat is nog steeds een Iveco Daily. Maar de nieuwe versie daarvan is voorzien van een 8-traps automatische transmissie en een 160 pk Euro 6 dieselmotor. Ook is de Daily Hi Matic uitgevoerd met luchtgeveerde stoelen, een achteruitrijcamera, cruise control, automatische klimaatregeling, een DAB radio, Bluetooth en tractiecontrole met afdalingsassistent.

Twee dwarsbedden boven elkaar

De La Marca Iveco Van 2, die in een gelimiteerde oplage van 40 eenheden wordt gebouwd, heeft achterin nog steeds vier slaapplaatsen, die bestaan uit twee boven elkaar geplaatste dwarsbedden. Deze zijn 180 x 130 cm groot, dus niet ideaal voor de wat langere mensen. De keuze voor een zitgroep achter, die er vorig jaar was, lijkt nu te zijn vervallen.

Focus op autarkie

Verder legt La Marca bij de tweede generatie van de Iveco Van buscamper de nadruk op autarkie. Zo is hij voorzien van 150 Watt zonnepanelen inclusief omvormer. De camper is bovengemiddeld geïsoleerd en de verwarming draait, evenals de warmwatervoorziening, op diesel. Net als bij het model van vorig jaar is de Iveco Van 2 geheel gasloos. Het koken doe je met een inductiekookplaat.

Kiel en Dresden

Naast bovengenoemde Iveco Van 2 heeft La Marca ook twee geheel nieuwe buscampers in het programma. Dit zijn de Kiel en Dresden, en ook deze kunnen we in Düsseldorf bewonderen. Beide buscampers zijn 6,40 m lang en staan op een Citroën Jumper of de Fiat Ducato basisvoertuig. De verschillen tussen beide modellen zitten vooral in de afwerking van het interieur. Waar het interieur van de Kiel is geïnspireerd op de stijl van een jacht, heeft de Dresden een klassieke bruin houtdecor. Beide modellen worden geleverd inclusief luifel en zonnepanelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel