La Strada Avanti EBF: een buscamper voor het hele gezin

La Strada Avanti EBF buscamper

La Strada Avanti EBF: een buscamper voor het hele gezin

Als je denkt aan de perfecte gezinscamper, denk je waarschijnlijk aan ruimte, comfort en functionaliteit, en niet zo snel aan een buscamper. Maar La Strada, het luxe zustermerk van Pössl, heeft deze elementen samengebracht in de nieuwe Avanti EBF.

Deze compacte buscamper, gebouwd op een Fiat Ducato chassis, biedt slaapplaatsen en opbergruimte voor vier personen. En dat wordt allemaal samengebracht in een voertuig van slechts 6,36 meter lang.

Een nieuwe kijk op ruimte

Bij het betreden van de Avanti EBF valt meteen de slimme indeling op. Aan de achterzijde bevinden zich twee comfortabele eenpersoonsbedden, terwijl aan de voorzijde een slim hefbed boven de zitgroep is geplaatst. Dit bed, dat op solide steunen op het normale meubilair rust, biedt een stabiele en comfortabele slaapplaats.

Verder zijn er achterin nog twee enkele bedden, die je eventueel tot één groot tweepersoonsbed kunt samenvoegen. Voldoende slaapruimte voor een gemiddeld gezin dus. De bedden zijn uitgerust met Froli veren en hoogwaardige koudschuimmatrassen. Onder de bedden achterin is er voldoende opbergruimte voor kleding en andere benodigdheden. De zitgroep, bestaande uit de dwarsbank, draaibare voorstoelen en tafel, biedt voldoende ruimte voor 4 personen.

Fiat Ducato

Hoewel de camperfabrikanten vanwege leveringsproblemen steeds vaker uitwijken naar andere basisvoertuigen, wordt de Avanti EBF nog gewoon gebouwd op een Fiat Ducato, tot voor kort de meest voor de hand liggende keuze in de camperindustrie. Met motoropties variërend van 140 tot 180 pk, biedt de Ducato nog steeds een krachtige en betrouwbare rijervaring.

Keuken en badkamer

De keuken en badkamer zijn compact, maar bieden wel alles wat je nodig hebt. De keuken is uitgerust met een tweepits kooktoestel, een ruime spoelbak en een 80-liter koelkast. De badkamer, verborgen achter twee ruimtebesparende deuren, is voorzien van een toilet, wastafel en douchefaciliteiten.

Prijs en beschikbaarheid

De La Strada Avanti EBF is een compacte reisgenoot voor maximaal vier personen. Met een basisprijs van 76.433 euro (zonder BPM, en gebaseerd op het Duitse BTW-tarief) biedt hij een combinatie van rij-, woon- en slaapcomfort met een hoogwaardige afwerking. De officiële presentatie zal plaatsvinden tijdens de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel