Diverse verbeteringen voor La Strada Avanti L in modeljaar 2017

La Strada Avanti L model 2017 buscamper

Diverse verbeteringen aan de La Strada Avanti L

ECHZELL – Dit jaar zal het Duitse campermerk La Strada meer dan 300 buscampers produceren. Eén van de hardlopers van het in het Hessische Echzell gevestigde bedrijf is de amper 6 meter lange Avanti L buscamper.

Voor modeljaar 2017 zijn er bij de deze compacte buscamper de nodige veranderingen en verbeteringen.

Ten eerste wordt de motorisering verbeterd. De Fiat Ducato waar de Avanti L op wordt gebouwd, zal in modeljaar 2017 standaard worden voorzien van een  2,3 liter turbodiesel met 96 kW / 130 kW die aan de Euro-6 normen zal voldoen.

la-strada-avanti-l-2017-bedVerder heeft La Strada het zwaartepunt gelegd op een verbeterd slaapcomfort en nog meer flexibiliteit. Het bed achterin de Avanti L is daarom geheel vernieuwd. Onder de matras vinden we Froli schotelveren en de matras is als koudschuimmatras uitvgevoerd. De afmetingen zijn 197 x 145 cm, wat voor een buscamper een behoorlijk riant formaat is.

De bergruimte onder het bed is via een klep aan de binnenzijde en via de achterdeuren bereikbaar. De achterste helft van het bed kan omhoog worden geklapt waardoor de bergruimte nog verder kan worden vergroot.

la-strada-avanti-l-2017-tafelDe verwarming is verplaatst en bevindt zich voortaan in de zitbank, waar hij ’s nachts als minder storend zal worden ervaren. De zwenkbare tafel is ook heel praktisch, het onderste blad kan namelijk er onder uit worden gedraaid om zo de tafeloppervlakte te vergroten. Bovendien verbetert dat ook de optionele mogelijkheid om de dinette om te bouwen naar de derde zitplaats van 185x 60 cm.

Nieuw zijn de vlakke dakramen bovenin de cabine. Tegen meerprijs is er voor de Avanti campers ook een regengoot met ingebouwde buitenlamp. De LED-strip wordt middels een afstandbediening aan de sleutelhanger bediend.

De prijzen zijn pas in augustus, op de Caravan Salon in Düsseldorf bekend, maar de basisprijs zal vermoedelijk onder de 50.000 euro (exclusief BPM) liggen. Er is overigens ook een 4×4 variant voorzien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel