La Strada bouwt offroad versies Avanti op Citroën Jumper

La Strada Avanti offroad camper

La Strada bouwt offroad versies Avanti op basis van een Citroën Jumper

DÜSSELDORF – Een opvallende zet van de Duitse camperbouwer La Strada. Het merk bouwt haar buscampers bijna uitsluitend op basis van de Fiat Ducato. De kleinste versie van de Avanti van La Strada was sinds een tijdje ook met vierwielaandrijving te koop.

La Strada maakte daarbij gebruik van door het Franse Dangel omgebouwde Ducato’s. Maar juist op het moment dat Fiat aankondigt dat de Ducato binnekort ook af fabriek leverbaar is met vierwielaandrijving, presenteert La Strada een heel reeks vierwielaangedreven campers op basis van de Citroën Jumpy.

Ook deze Citroën Jumpers worden door Dangel voorzien van een vierwielaandrijving. De Jumper is er immers af fabriek ook niet mee leverbaar. Voor een goede verdeling van het vermogen over de assen maakt men gebruik van een Visco-koppeling.

Dat doet uiteraard niets af aan de kwaliteiten van de Jumpy, of aan de buscampers van La Strada. De kleinste Avanti, de ‘M’, was sinds bouwjaar 2016 leverbaar met vierwielaandrijving. Nu de vraag naar een dergelijke uitvoering merkbaar stijgt, heeft La Strada besloten om ook andere Avanti buscampers met vierwielaandrijving te leveren. Dit betreft de Avanti modellen F, C en EB, die daarbij ook over een 163 pk dieselmotor kunnen beschikken. Desgewenst kan La Strada nog een stapje verder gaan, dan worden de modellen behalve deze aangepaste aandrijving ook op andere aspecten aanpast voor zwaardere omstandigheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel