La Strada kondigt geheel vernieuwde Nova-serie aan

La Strada Nova camper

La Strada kondigt geheel vernieuwde Nova-serie aan

Op de Caravan Salon in Düsseldorf kondigde camperbouwer La Strada de geheel vernieuwde Nova-serie aan. De Nova is al sinds 2013 het vlaggenschip van La Strada en zijn opvolger zal dat ook worden.

De nieuwe La Strada Nova zal in de eerste helft van volgend jaar verkrijgbaar zijn. Geheel passend bij een topmodel heeft men gekozen voor een basisvoertuig van een premium merk, de Mercedes Sprinter. Hierbij kunnen de kopers kiezen voor achterwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Computeranimaties

De ontwikkeling van de nieuwe Nova duurde wat langer dan voorzien. Daardoor kon La Strada op de Caravan Salon alleen maar computeranimaties van de nieuwe camper laten zien. Marco Lange, Managing Partner van La Strada Fahrzeugbau GmbH, legt uit: “De realisatie van de nieuwe Nova duurde langer dan we hadden gehoopt. Maar nu staan we op het punt om ons nieuwe vlaggenschip te voltooien. De nieuwe La Strada Nova zet het beproefde concept van de GfK monocoque cabine voort. Verder hebben we een compleet nieuw voertuig ontwikkeld, waarin veel suggesties van onze klanten en retailpartners zijn verwerkt. We zijn ervan overtuigd dat we met de nieuwe Nova het succes van onze topmodellenreeks met succes kunnen voortzetten. De nieuwe Nova voldoet aan onze hoogste eisen voor kwaliteit, comfort en uitrusting in een compacte camper”.

Monocoque opbouw

Gelukkig geven deze computeranimaties wel een uitstekende indruk van het nieuwe vlaggenschip van La Strada. De constructie blijft bijzonder. La Strada heeft voor de Nova een zogenaamde monocoque opbouw ontwikkeld. Op het eerste gezicht zou je denken dat het een buscamper is maar eigenlijk is het een ‘Van’ die op een buscamper lijkt. De opbouw is namelijk maar een heel klein beetje breder dan de standaard carrosserie van de Mercedes Sprinter. Daardoor is de camper net iets ruimer maar nog slank en net zo wendbaar als een buscamper. Een ander voordeel van die monocoque is het feit dat je heel veel vrijheid hebt om hem qua vorm, verhouding en afwerking precies zo te maken als je wilt. La Strada heeft ervoor gekozen om hem een strakke, moderne vorm te geven zonder uitstekende schroeven en dergelijke. Hij doet nog enigszins aan een buscamper denken maar er ziet beduidend hoogwaardiger uit.

Twee plattegronden

Van het interieur is nog niet zo heel veel bekend. Het enige wat we weten is dat er in de eerste helft van 2020 twee plattegronden met lengtes van 6,46 en 6,99 meter beschikbaar zullen zijn. Beide Nova-modellen hebben vier zitplaatsen met driepuntsgordels zijn beveiligd. Er is een Isofix-bevestiging voor kinderzitjes op de bank verkrijgbaar.

Nova M

La Strada Nova M model 2020De Nova M heeft een indeling die vergelijkbaar is met zijn voorganger. Hij heeft drie slaapplaatsen. Twee in een in de lengte geplaatst hefbed boven de zitgroep en een eenpersoonsbed achteraan, boven de garage. Met een lengte van 6,46 meter is hij tien centimeter langer dan zijn voorganger. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het woongedeelte. De Nova M heeft standaard een MTM van 4100 kilo en een groot laadvermogen van 920 kg. Indien je er met twee personen mee op reis wil, kan ook een 3500 kilo wegende versie met een laadvermogen van 320 kilogram bestellen.

Nova EB

La Strada Nova EB model 2020De Nova EB is qua indeling volledig nieuw. Het is een tweepersoons camper met eenpersoonsbedden achterin. Met een lengte van 6,99 meter is het de grootste camper van La Strada. Voor een camper in deze luxe klasse is hij nog steeds heel compact. De wielbasis is 4,33 meter en door de MTM van 4100 kilo heeft hij een laadvermogen van 710 kilo. Hier is dus geen 3500 kilo variant voor verkrijgbaar. Het laadvermogen zou dan veel te laag zijn.

Compleet

Verder hebben beide modellen een uitgebreide standaarduitrusting met onder anderen SKA-comfortzetels met pneumatische lendensteun en stoelverwarming in de bestuurderscabine en een in de opbouw weggewerkte luifel. Een krachtigere motor, vierwielaandrijving, tien lakafwerkingen, tien houtdecors, dertien meubeldecors, 115 verschillende leder-, gedeeltelijke leder- en stofferingshoezen en een uitgebreide lijst van optionele extra’s laten met het nieuwe vlaggenschip van La Strada bijna niets te wensen over. Inclusief de BPM zal de prijs van de La Strada Nova in Nederland even boven de 100.000 euro liggen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel