La Strada met 4×4 Mercedes buscamper op CMT

La Strada Regent S 4x4 Mercedes Sprinter buscamper

La Strada met 4×4 Mercedes buscamper op CMT

La Strada Fahrzeugbau presenteerde op de Caravan Motor Touristik (CMT) in Stuttgart onder meer de vierwielaangedreven versie van de compacte, tweepersoons Regent S buscamper.

Het Duitse merk had de Regent S, met als basis de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, al even in het programma. Ook kondigde La Strada aan dat het ook de vierwielaangedreven versie van dit basisvoertuig in het assortiment op zou nemen, zodra deze leverbaar zou zijn.

Mercedes 4ETS

Dat is inmiddels het geval, dus La Strada kan de Regent S nu ook met de elektronische 4ETS vierwielaandrijving leveren. De vierwielaandrijving van de Sprinter kan worden ingeschakeld terwijl de motor loopt of bij lage snelheden tot 10 km/u. Het vermogen wordt overgebracht op de voor- en achteras in een 35:65 verhouding. Als een van de wielen – of zelfs meerdere wielen – vanwege een gladde ondergrond minder tractie heeft, remt de 4ETS automatisch het (de) draaiende wiel(en) af met korte impulsen. Tegelijkertijd wordt het aandrijfkoppel op de wielen die wél voldoende tractie hebben, in dezelfde mate verhoogd. Door middel van deze automatische reminterventie wordt het effect van maximaal drie differentieelblokkeringen gesimuleerd. Het voertuig wordt aangedreven door Euro 6 dieselmotoren met een vermogen van 163 pk tot 190 pk.

Off-road

In samenwerking met de Oostenrijkse all-wheel-drive specialist Oberaigner past La Strada haar vierwielaangedreven Regent modellen zo nodig aan voor zwaardere off-roadomstandigheden. Voor een grotere bodemvrijheid wordt de carrosserie van de vierwielaangedreven versie van de Regent S aan de voorkant met 110 mm en aan de achterkant met 80 mm verhoogd. Ook kan de inschakelbare vierwielaandrijving desgewenst worden omgebouwd tot een permanente aandrijving. Daarnaast zijn er een lagere gearing, mechanisch schakelbare langs- en dwarsdifferentieelblokkeringen en speciale off-roadbanden beschikbaar.

Hulpsystemen

Naast de tractieverhogende vierwielaandrijving scoort de Regent S 4×4 met talrijke nieuwe hulpsystemen voor de Sprinter. Afhankelijk van het uitrustingspakket zijn spraakbesturing, afstandsbesturing en een 360 graden panoramisch zicht op de achteruitkijkcamera beschikbaar. In het vorige model waren al assistenten voor zijwind, rijbaan, grootlicht en dode hoek beschikbaar. Uiteraard zijn ook die nog steeds leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel