La Strada Regent E: compacte tweepersoons buscamper met slimme indeling

La Strada Regent E buscamper 2025

La Strada Regent E: compacte tweepersoons buscamper met slimme indeling

La Strada, een van de merken uit de stal van de grote Duitse camperbouwer Pössl, staat bekend om zijn hoogwaardige en doordachte ontwerpen. Dat wordt eens te meer bevestigd met de komst van de nieuwe aanwinst in de portfolio van La Strada: de Regent E.

Deze compacte camperbus, op basis van een Mercedes Sprinter, is speciaal ontworpen voor stellen die graag avontuurlijk reizen, maar ook waarde hechten aan comfort en gemak. Met zijn slimme indeling en praktische oplossingen is de Regent E naar eigen zeggen de ideale reisgenoot voor twee.

Slimme, flexibele indeling voor maximaal comfort

Het meest opvallende aan de La Strada Regent E is de unieke indeling. Nu zijn de twee enkele bedden in de lengterichting niet direct bijzonder, die zie je bij zoveel campers. Maar deze bedden bieden niet alleen een comfortabele nachtrust dankzij het Froli-schotelsysteem en de hoogwaardige matrassen, maar zijn ook flexibel in te richten. Zo kun je ze eenvoudig ombouwen tot een royaal tweepersoonsbed, of zelfs tot een gezellige zitgroep voor twee, ideaal voor een romantisch ontbijt of een spelletjesavond.

Onder de bedden en in het achterste deel van de camperbus vind je uiteraard ook een flinke hoeveelheid opbergruimte. Zo kun je al je kampeerspullen en persoonlijke bezittingen makkelijk kwijt, zonder dat het ten koste gaat van de leefruimte.

 

Rijplezier en wendbaarheid

Met een lengte van slechts 5,93 meter en een breedte van 2,02 meter is de La Strada Regent E een van de compactere buscampers op de markt. Dit maakt hem niet alleen wendbaar in het verkeer, maar ook ideaal voor wie graag smalle weggetjes en pittoreske dorpjes verkent.

Ondanks zijn compacte formaat hoef je niet in te leveren op power. De Regent E is verkrijgbaar met een 170 pk of 190 pk motor, die met zijn achterwielaandrijving (of de optionele vierwielaandrijving) zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring, ook op de meer uitdagende routes.

Luxe en comfort onderweg

La Strada staat bekend om zijn oog voor detail en hoogwaardige afwerking, en dat is ook in de Regent E duidelijk merkbaar. De badkamer heeft bijvoorbeeld een slim uitklapbaar wasbakje, waardoor je meer bewegingsruimte hebt tijdens het douchen terwijl de nieuwe vouwdeur van de doucheruimte zo min mogelijk ruimte in beslag neemt en voor een optimale flexibiliteit zorgt.

De keuken is voorzien van alle gemakken, zoals een tweepits gasfornuis met piëzo-ontsteking en een ruime RVS-spoelbak. De koelkast is slim geplaatst aan het uiteinde van het keukenblok, waardoor hij zowel van binnenuit als van buitenaf toegankelijk is. En voor wie toch graag aan de voorstoelen eet of werkt, is er ook een extra tafelblad beschikbaar.

Op de Caravan Salon 2024

De prijzen van de La Strada Regent E beginnen in Duitsland bij €105.000. In Nederland zal die prijs vanwege een iets hoger BTW-tarief en de BPM wat hoger zijn. La Strada zal de nieuwe Regent E ongetwijfeld eind augustus presenteren op de Caravan Salon 2024 in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel