Lafuma Futura Clippe in nieuwe kleuren

Lafuma Futura Clippe campingstoel

Lafuma Futura Clippe, campingstoel met eenvoudig uitwisselbare bekleding

ZOETERMEER – Decennia geleden introduceerde het Franse merk Lafuma een traploos verstelbare relaxstoel van staal waarbij de bekleding bevestigd wordt met stevige elastieken.

Deze stoelen zijn inmiddels een begrip op het gebied van relaxstoelen voor op de camping en in de tuin. 

Aan één kant gaan die elastieken door ogen in de bekleding, aan de andere kant gaan ze door aan het frame gelaste boogjes. Als deze elastieken versleten raken kunnen ze worden vervangen. Hiervoor zijn bij de betere kampeerzaken setjes reserve-elastieken te koop.

Lafuma ontwikkelde onlangs een nieuwe bekleding die niet bevestigd wordt met elastieken, maar met gepatenteerde clips die aan de bekleding vastzitten. De clips zorgen voor meer stabiliteit en zijn ook een stuk minder slijtagegevoelig. Kampeerders kunnen middels de bevestiging dus kiezen. Wie van een zachtere zit houdt kiest voor de elastieken variant van bijvoorbeeld de RSX. Wie iets steviger wil zitten kiest voor een stoel met de clips.

Mocht na jaren gebruik de bekleding versleten zijn, dan hoef er geen nieuwe stoel te worden gekocht, de bekleding met die clips is ook los verkrijgbaar. Dit jaar zijn de Futura Clippe stoelen boven verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel