Laika breidt Ecovip serie uit met integraal campers

Laika Ecovip integraal camper model 2015

De nieuwe Laika Ecovip integraal campers hebben een zeer herkenbaar, markant front

TAVARNELLE VAL DI PESA – De Italiaanse camperbouwer Laika introduceert voor modeljaar 2015 een geheel nieuwe lijn binnen de Ecovip serie. De Ecovip was tot nu toe uitsluitend als alkoof- en semi-integraal camper leverbaar. Komend modeljaar komen daar dus ook integraal campers bij. Laika wil hiermee haar positie in het premium segment verder verstevigen.

Alle modellen uit deze serie worden gebouwd op een Fiat Ducato met verbrede achteras. Met één indeling van krap 6 meter, 5 indelingen tussen de 6 en 7 meter lengte en 3 indelingen van 7,49 m lengte is er voor iedereen meer dan voldoende keuze.

Het Italiaanse design is onmiskenbaar aanwezig in het markante en modern vormgegeven front van de nieuwe Ecovip integraal camper, met de opvallende grill en koplampen en de zwarte buitenspiegels in ‘touringcar’ stijl. Ook de achterzijde is opvallend, een striping op de flanken zorgt verder voor een visuele verband tussen front en achterpartij.

Laika Ecovip integraal camper model 2015Ook aan het interieur heeft Laika uiteraard de nodige aandacht besteed. De stahoogte in de Ecovip integraal campers bedraagt 2,05 meter wat zich ook vertaaalt in meer dan voldoende ruimte in de hang/legkasten.

De vloer van het leefgedeelte is geheel vlak, de smaakvolle bekleding van de ergonomisch gevormde stoelen en banken is van innovatief, vuilbestendig materiaal en de betimmering is van hoogwaardig lichtgewicht materiaal. De keuken voldoent aan de wensen van iedere kok met laden met soft-close keukenladen, een extra diepe gootsteen, krasbestendig werkblad en andere fraaie details. De greepjes van de kasten zijn elegant uitgevoerd in een mix van gematteerd en verchroomd metaal.

De “Ergonomy” matras heeft een wasbare overtrek en rust op een lattenbodem voor optimaal slaapcomfort. Daarboven vinden we 2 leeslampjes, een schakelaar voor de nachtverlichting en een USB laadaansluiting. De binnenverlichting bestaat uit een combinatie van directe en indirecte verlichting door middel van dimbare LED’s.

De campers hebben een hoogwaardige isolatie van Styrofoam met een hoge dichtheid terwijl de Alde of Truma Combi C6 verwarming en de dubbele bodem het binnenklimaat nog verder veraangenamen. De bodem is voorzien van een waterdichte GFK afwerklaag om inwerking van condens te voorkomen en het dak is voorzien van hagelbestendig GFK.

Like dit artikel
Tweet dit artikel