Laika Ecovip-serie aangevuld met nieuwe indeling

Laika Ecovip H3109 camper

Laika Ecovip-serie aangevuld met H3109-indeling

Afgelopen zomer lanceerde Laika de nieuwste generatie Ecovip-campers. In deze serie, die bestaat uit halfintegraal en integraal campers, kunnen kopers het komende modeljaar kiezen uit negen verschillende indelingen.

De vernieuwde Ecovip-modellen hebben een lengte van 6,59 tot 7,40 meter. Al deze modellen staan op een Fiat Ducato-onderstel met 120 pk dieselmotor, voorwielaandrijving en breedspoor achteras.

Automotive look

Laika, onderdeel van de Erwin Hymer Group, heeft de vernieuwde Ecovip-serie een ‘automotive’ look gegeven met een elegant front met een polyester voorpaneel, panoramische voorruit, dagrijverlichting en automotive koplampen met dynamische richtingaanwijzers.

Interieur

Binnenin zien we fraai afgeronde meubelen. Er is keus uit twee meubeldecors. Het standaard decor eet Moka, dat heeft warme bruine en gouden tinten. Optioneel is ook het Pero Toscano verkrijgbaar. Verder hebben kopers de keus uit divers stofferingen.

Hefbed

Alle Ecovip-integraal campers hebben standaard een hefbed boven de voorstoelen. Dit is volledig geïntegreerd in de bovenkasten en voorzien van een comfortabele lattenbodem, hoogwaardige matras, verstelbare leeslampjes, USB-poorten en dakramen.

Dubbele bodem

Dankzij de dubbele bodem is er in het woongedeelte een geheel vlakke vloer. De bovenkasten met royale deuren zijn voorzien van ergonomische verchroomde handgrepen en geïntegreerde indirecte verlichting.

Indelingen

De indelingen van de Laika Ecovip zijn heel divers, zodat nagenoeg iedere camperaar wel een geschikte indeling kan vinden. Er zijn plattegronden met enkele en tweepersoonsbedden, ook zijn er verschillende soorten zitgroepen. Een aantal indelingen van de vernieuwde Ecovip-serie kennen we al langer, maar er zijn ook nieuwe indelingen.

Ecovip H3109

Laika Ecovip H3109De Ecovip H3109 is een geheel nieuwe indeling. Dit is een 6,99 meter lang integraal camper die een mooi compromis tussen wendbaarheid en ruimte vormt. Hij is uiteraard bovendien voorzien van alle mogelijke comfort. Laika spreekt daarom van een ‘high-end camper’. De H3109 heeft een klassieke L-vormige zitgroep voor vier personen met daarboven het tweepersoons hefbed. De tafel kan in alle richtingen worden bewogen om de beste gebruiksmogelijkheden in alle situaties te garanderen. In het slaapgedeelte achter zorgt de scheidingsdeur voor voldoende privacy en zijn de twee bedden (197 × 82 cm / 192 × 82 cm) bijna net zo ruim als thuis.

Ook de Laika Ecovip H3109 heeft een polyurethaan opbouw waarvan de wanden en het dak zijn voorzien van XPS-polystyreenschuim. Voor een optimale sterkte, stabiliteit en levensduur zijn het hagelvrije dak en de vloer gemaakt van glasvezel versterkt kunststof en is het onderstel thermisch verzinkt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel