Laika verbetert en vernieuwt Kosmo- en Ecovip-serie

Laika Kosmo integraal camper 2021

Laika verbetert en vernieuwt Kosmo- en Ecovip-serie

Laika gaat komend seizoen de Ecovip- en Kosmo-serie verbeteren en vernieuwen. Naast de vele detailverbeteringen, richt het merk zich steeds meer op buscampers met hefdak.

Het Italiaanse merk is een oudgediende onder de camperbouwers. Het bedrijf produceert al vrijetijdsvoertuigen sinds 1964. Het eerste voertuig van Laika was een caravan, genaamd “500”. Die was zo licht dat hij zelfs door het gelijknamige kleine Fiatje kon worden getrokken.

Campers

Inmiddels heeft Laika zich toegelegd op het bouwen van hoogwaardige campers en maakt het bedrijf sinds 2000 ook deel uit van de Erwin Hymer Group. Dat laatste zorgde ook voor een flinke positieve impuls in de kwaliteit van de campers. Het hoofdkantoor van Laika is gevestigd in San Casciano in de Val di Pesa, waar de Toscaanse levensstijl de dag bepaalt. Dat zien we ook terug in de styling van de voertuigen waar naast kwaliteit de kleuren en vormgeving van groot belang zijn.

Drie series

Het assortiment van Laika bestaat in modeljaar 2021 uit drie modelseries: de Kosmo, Evovip en Kreos. De basis is de Kosmo, die verkrijgbaar is in drie carrosserievarianten: alkoof, halfintegraal en volledig integraal. Daarnaast is er ook nog een Kosmo buscamper. De Ecovip-serie is de ‘mid-size’ van Laika en is – net als het topmodel Kreos – leverbaar als integraal en halfintegraal camper.

Ecovip volledig herzien

Laika heeft de Ecovip-serie is volledig herzien. Ook is er een nieuwe indeling in de vorm van de zeven meter lange L 3009. Deze heeft achterin enkele bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden om zo een tweepersoonsbed te vormen. Optioneel kunnen er nog twee slaapplaatsen worden toegevoegd door middel van een hefbed.

De zitgroep heeft een L-vormige zitbank en een tegenoverliggend zitje en biedt meer dan voldoende zitruimte en -comfort. De wasruimte heeft een aparte douche. De deur van de wasruimte kan ook gebruikt worden om de slaapruimte achterin af te sluiten.

Voorts heeft de Ecovip een dubbele vloer voor extra isolatie en bergruimte. De verwarmde garage kan worden geladen met 250 kilogram en is ook geschikt voor scooters. Er zijn voor de halfintegraal modellen nog drie nieuwe indelingen beschikbaar; zit zijn de 540, 600 en 641.

Bijzonder zijn de compressorkoelkast, die van binnen of van buiten kan worden gevuld, en een stahoogte van 1,90 meter.

Kosmo

De Kosmo-serie bestaat in modeljaar 2021 uit vier halfintegraal modellen en drie integraal campers. De warme meubelkleuren en kussens van het Italiaanse designhuis Poltrona Frau voegen een flinke dosis dolce vita aan het interieur toe. De nieuwe “Emblema”-versies van de Kosmo-serie leggen nog meer de focus op een harmonieuze inrichtingsstijl.

Laika levert de Ecovip met een uitgekiend lichtconcept waarbij het woongedeelte in zones wordt verdeeld. Alle LED-spots zijn uitgerust met een USB-aansluiting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel