Laika verbetert indeling Ecovip 612

Laika Ecovip 612 2017

Verbeterde indeling voor de Laika Ecovip 612

ZOETERMEER – Laika bracht de Ecovip 612 uit in modeljaar 2014. Daarom vond Laika dat hetnu weer eens tijd werd voor de nodige vernieuwingen aan het interieur. Daarbij ging Laika een stuk verder dan alleen wat cosmetische aanpassingen.

Het Italiaanse merk heeft namelijk ook de indeling verbeterd. Dankzij deze vernieuwde indeling is er nog meer ruimte in zowel het interieur als de garage van deze integraal camper.

Laike heeft de Ecovip 612 standaard geschikt gemaakt voor 4 zit- en slaapplaatsen. Maar er is ook de mogelijkheid om een vijfde slaapplaats te realiseren. Achterin de camper zien we dat de camper standaard is voorzien van een eilandbed, ook wel queensbed genoemd. Dat bed is elektrisch in hoogte verstelbaar. Daardoor is de garage onder het bed zo nodig maximaal 117 cm hoog, zodat er een brom- of snoerscooter in past. Evengoed is het bed prima bereikbaar.

Voor het bed bevindt zich, aan beide zijden van de 6,00 m lange camper, de badkamer. Ook die is qua maatvoering verder geoptimaliseerd. Opvallend is ook het opklapbare houten zitje in de doucheruimte.

laika ecovip 612 2017 indelingUiteraard is het toilet separaat en bevindt het zich tegenover de doucheruimte. Ook de keuken is aangepast, deze biedt mede dankzij de slanke koelkast nog meer ruimte. Ook de zitgroep voorin is verbeterd. Deze zitgroep was al behoorlijk riant, maar door de iets gewijzigde maatvoering is er nog meer ruimte om comfortabel en behaaglijk te kunnen zitten. Boven de zitgroep bevindt zich een 2-persoons hefbed. Door de grote stahoogte geeft het hele interieur een mooie ruimtelijke indruk.

Zoals we gewend zijn van de Ecovip serie is de vloer dubbel uitgevoerd en geïsoleerd, aan de binnenzijde van voor tot achter geheel vlak, en aan de onderzijde voorzien van een polyster coating die de inwerking van vocht moet voorkomen. Het dak is extra dik uitgevoerd voor een nog betere isolatie. Waar veel camperfabrikanten kiezen om een camper in deze klasse op basis van een Fiat Ducato te bouwen, heeft Laika hier juist gekozen voor een Iveco Daily. Opvallend, want de Daily wordt namelijk vaak ingezet voor de wat grotere en zwaardere campers. Evengoed bedraagt de maximaal toelaatbare maximum massa van de Laika Ecovip 612 3500 kg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel