Paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau 2014 Zülpich

Landesgartenschau 2014 Zülpich

Het historische Zülpich vormt de achtergrond voor de Landesgartenschau 2014

ZUELPICH (Du.) – Bloemenzeeën, trendy tuinen en zinnenprikkelende perken: voor liefhebbers van tuinen gaat woensdag 16 april 2014 de Landesgartenschau in het Duitse Zülpich van start.

Tot half oktober 2014 is de oude Romeinse stad Zülpich in Nordrhein Westfalen een paradijs voor tuinliefhebbers. De Landesgartenschau is gewijd aan de rijke Romeinse historie van de stad en geeft een kijkje in nieuwste tuintrends. Ook op het gebied van kunst en cultuur is er van alles te bekijken.

De tuinshow speelt zich af op drie hoofdlocaties langs de voormalige Romeinse heerweg. Wie de drie locaties bezoekt, maakt als het ware een reis door de tijd. De tuinshow begint in het moderne Marine Park. De route voert langs het park aan de stadsgracht en ten slotte bereik je de oude binnenstad van Zülpich.

Het Marine Park

De hoofdingang van de Landesgartenschau 2014 Zülpich ligt bij het zogeheten Marine Park, het gloednieuwe recreatieterrein aan het meer van Zülpich. Hoogtepunten op deze locatie zijn de modern vormgegeven aanlegplaatsen en loungesteigers, maar ook het Romeinse bastion waar je een prachtig uitzicht hebt over het Zülpicher meer. Je vindt er tijdens de Landesgartenschau diverse moestuinen en kunt er deskundig advies inwinnen over de heemtuin.

Park aan de stadsgracht

In Zülpich hebben de Romeinse tijd en de Middeleeuwen beide hun sporen nagelaten. Dat is tijdens Landesgartenschau het best te zien in het park aan de stadsgracht. Je vindt op deze locatie de middeleeuwse bouwwerken, bestaande uit een burcht, stadsmuren en stadspoorten en het Romeinse badhuis waar nu het Museum van de badcultuur is gevestigd.

De historische binnenstad

Op de oude handelsroutes tussen Aken, Trier, Keulen en Bonn lag Zülpich zeer strategisch. Al in de Romeinse tijd ontwikkelde de stad zich tot een rijke handelsstad. Sporen van die rijke periode in de geschiedenis zijn nog altijd te zien in Muhlenberg, het oude Romeinse centrum van de stad. Je kunt neerstrijken bij de sfeervolle restaurants en cafeetjes, maar ook de burcht en St. Peterskirche zijn tijdens de Landesgartenschau 2014 geopend.

Roofvogelcentrum  Zülpich

Niet alleen is Zülpich omgetoverd tot een groot bloemenparadijs. Speciaal voor de Landesgartenschau is het roofvogelcentrum gebouwd met adelaars, oehoes en buizerds. De valkerij geeft naast vliegshows ook spannende workshops waarbij je de majestueuze dieren van heel dichtbij kunnen meemaken.

Zülpich ligt op 250 km van Utrecht, ongeveer 50 km ten oosten van Aken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel