Landvergnügen gids 2020 is verschenen

Landvergnügen gids 2020

Landvergnügen gids 2020 is verschenen

Hoewel het nu niet mogelijk is om met de camper of caravan naar Duitsland te gaan, kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Bovendien is het ook gewoon leuk om je eens in de mogelijkheden van Landvergnügen te verdiepen.

Deze Duitse organisatie van agrarische bedrijven biedt de leden – net als France Passion en Fattore Amico – de mogelijkheid om gratis te overnachten met camper én caravan.

Ook voor caravans

Landvergnügen gaat hierbij een stapje verder dan de Franse en Italiaanse organisaties. Je kunt bij de aangesloten Duitse boeren namelijk vaak ook met de caravan overnachten. Dat geldt dus niet voor alle aangesloten bedrijven, maar bij ongeveer 75% van de boeren is het wel het geval. De caravan moet je dan wel net zo ‘zelfverzorgend’ zijn als een camper. Er zijn namelijk lang niet altijd toiletten, water en stroom beschikbaar. Ook mag je er maar maximaal maar één nacht blijven staan.

Het principe blijft in 2020 hetzelfde: de kopers van de “Landvergnügen” gids krijgen een vignet voor de voorruit en een klantenkaart met een individueel lidmaatschapsnummer. Deze zijn geldig voor reizigers met een camper of caravancombinatie en zijn persoonlijk en voertuiggebonden.

Gids en lidmaatschap 2020

Met maar liefst 230 nieuwe gastheren heeft de speciale standplaatsgids “Landvergnügen” dit jaar het netwerk uitgebreid tot een totaal van 828 overnachtingsplaatsen. Daar laten de aangesloten agrarische bedrijven de kampeerders een dag lang gratis overnachten en kunnen ze kennis maken met het lokale aanbod. Dit varieert van kaasmakerijen, wijngaarden en distilleerderijen tot oliemolens, viskwekerijen en de alpacakwekerij. De bedrijven zijn verdeeld in vijf regio’s van het noorden tot het middenwesten en zuidoosten. De algemene kaarten in de gids helpen bij een snelle oriëntatie. Dankzij de nieuwe gastheren is de gids ook dikker geworden. Vorig jaar telde de gids nog 470 pagina’s, nu is hij gegroeid naar 566 pagina’s. Pictogrammen geven bijvoorbeeld aan of honden zijn toegestaan of dat de gastheer tegen betaling diensten aanbiedt zoals wc of elektriciteit.

De gids “Landvergnügen – Der andere Stellplatzführer Saison 2020” is nu verkrijgbaar. De gids kost inclusief het lidmaatschap en verzendkosten € 34,90. Het vignet is geldig van 31 maart 2020 tot en met 31 maart 2021.

Like dit artikel
Tweet dit artikel