LEGO caravan breekt wereldrecord

LEGO T@B caravan

Tot in de details nagebouwde caravan

JANDELSBRUNN – Sommige mensen zijn zo bezeten van hun hobby dat ze er mee door knutselen tot ze een waar wereldrecord hebben gevestigd. Dat geldt ook voor de 12 “gecertificeerde LEGO bouwers” die een T@B caravan op ware grootte hebben nagebouwd.

Het kunstwerk wordt tentoongesteld op de Motorhome & Caravan Show 2015 on het Engelse Birmingham, doe nog tot en met komende zondag wordt gehouden. Daar is goed te zien watn een immens klus dit moet zijn geweest. Ze hebben niet alleen de buitenzijde tot in alle details nagebouwd, dat geldt ook voor het interieur, echt alles klopt.
Ze verpletterden hiermee het oude wereldrecord. Daarvoor waren zo’n 20.000 blokjes gebouwd, voor deze op ware grootte nagebouwde caravan zijn maar liefst 215.158 blokjes gebruikt. De bouwers hadden er zo’n 12 weken voor nodig en besteedden mer dan 1000 manuren aan het project. De LEGO caravan is niet zo maar gebouwd, hij is gebouwd te ere van 130 jaar caravanning, wat uitbundig wordt gevierd op de Motorhome & Caravan Show 2015. De LEGO caravan is gecontroleerd door een Guinness World Records official zodat er daadwerkelijk sprake is van een officieel wereldrecord.

Wie de nagebouwde T@B caravan van nabij bewondert, zal zien dat de bouwers aan ieder detail hebben gedacht. De 220 cm hoge en 360 cm lange caravan beschikt over een volledig interieur met werkende verlichting, gootsteen met stromend water, koelkast, kookgelegenheid, een bed en zitruimte. Verder is er in de caravan ook van alles met LEGO nagebouwd wat je in het echt ook in de caravan mee zou nemen: van een schaakspel, tandenborstels, koekenpan tot melk in de koelkast aan toe.

James Bissett, marketing campaign director van NCC Events, de organisator van de Motorhome & Caravan Show, zei: “We wilden ter ere van 130 jaar caravan echt iets unieks realiseren en zijn absoluut verheugd met het record brekende model. Alles wat ik tot dusver aan de caravan heb gezien klopt tot in de detauls, het is verbluffend hoeveel het op het origineel lijkt. Vooral het interieur is ongelooflijk mooi nagebouwd.”

De hoofdredacteur van het Guinness World Records boek, Craig Glenday: “Hoe kun je 130 jaar caravanning beter vieren dan met een wereldrecord? Het breken van zo’n record is het mooiste als 2 werelden elkaar daar tegen komen. In dit geval, de wereld van het caravannen en de wereld van LEGO. Juist omdat LEGO heel populair is bij mensen die records willen breken, vinden we het prachtig om te zien hoe de creativiteit, toewijding en het doorzettingsvermogen van deze mensen tot zo’n spectaculair bouwwerk heeft geleid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel