Less is More door Haglöfs

Häglofs L.I.M. serie

Häglofs L.I.M.: lichtgewicht materialen en kleding voor de moderne buitensporter

L.I.M is een uniek concept van Haglöfs, dat je het beste kunt omschrijven als een concept dat zich richt op een meer minimalistische stijl van buitensportmaterialen. Kleding en materialen die zich richten op de moderne buitensporters die door hun overvolle agenda vaak kortere maar intensievere buitensportactiviteiten ondernemen.

Ze moeten daarbij niet alleen volledig op hun uitrusting kunnen vertrouwen, de uitrusting moet ook extreem licht van gewicht en heel eenvoudig in het gebruik zijn. De buitensporter wordt er, in de korte tijd dat hij met zijn activiteit bezig is, dan zo min mogelijk door gehinderd zodat hij zo veel mogelijk van het buitensporten kan genieten.

Het lage gewicht heeft natuurlijk ook voordelen voor buitensporters die wat vaker de natuur in kunnen. Minder gewicht betekent ook minder sjouwen. Kampeerders, die buitensportkleding vaak dragen omdat het zo praktisch is op de camping, zullen dergelijke minimalistisch uitgevoerde kleding ook op prijs stellen omdat die precies biedt wat ze nodig hebben, en meer ook niet.

Komend voorjaar zal Haglöfs een vernieuwde L.I.M. collectie introduceren. Er is niet alleen een nieuw kleurenpalet ontwikkeld, maar ook diverse nieuwe producten. Zo zijn er een nieuwe rugzak en een nieuw paar schoenen, beide uit de nieuwe Strive serie. Deze serie wijkt iets af van het oorspronkelijke L.I.M. concept, namelijk op buitensporters die toch wat verder de natuur in gaan en wat langer onderweg zijn.

Häglofs Strive 50

Häglofs L.I.M. Als we kijken naar de verhouding tussen het gewicht en het pakvolume, dan behoort de L.I.M. Strive 50 tot de toppers. Ondanks het volume van 50 liter weegt de lege rugzak slechts 1,14 kilo. Wie het nog lichter wil, kan de aluminium staven van het draagsysteem verwijderen waardoor de rugzak zelfs minder dan 1 kilo weegt. Nog lichter kan ook, dan moet je het bovenvak thuis laten. De L.I.M Strive 50 is beschikbaar in één maat (M/L) en is voorzien van een aantal slimme oplossingen, zoals elastische vakken op de heupriemen en een shockkoord op de voorzijde dat je niet als compressiemogelijkheid maar ook als snelle opbergplaats voor bijvoorbeeld een jack kunt gebruiken.

Verder is de rugzak voorzien van een hydratiesysteem en bevestigingsmogelijkheden voor wandelstokken of een pickel. Bovendien kun je hem over de hele lengte openen om makkelijk en snel bij je spullen te kunnen.

Häglofs Strive Mid GT

Häglofs L.I.M.Trekking bestaat voor een groot deel uit lopen. Het Häglofs L.I.M. concept wil trekking, en dus ook wandelen, zo makkelijk mogelijk maken. In die optiek heeft Häglofs een paar nieuwe, lichtgewicht wandelschoenen ontwikkeld. De Strive Mid GT weegt in herenuitvoering ongeveer 330 gram, de damesuitvoering zelfs maar 275 gram. Ondanks het lage gewicht is het een robuuste, duurzame trekkingschoen waarvan je veel plezier zult hebben. Häglofs maakt voor de Strive Mid GT gebruik van een aantal technieken van Asics, zoals  Solyte, GEL and AHAR+. De schoen heeft een nieuw ontwikkelde buitenschoen die volgens de uitgebreide tests een verbeterde stabiliteit en meer comfort moet biden. De Gore-Tex voering is niet alleen ademend maar zorgt ook voor een waterdichte schoen die de voeten van de buitensporter beschermt tegen vocht en vuil.

Like dit artikel
Tweet dit artikel