LEVC introduceert compacte elektrische buscamper

LEVC elektrische buscamper

LEVC introduceert compacte elektrische buscamper

De London Electric Vehicle Company, een dochterbedrijf van het Geely-concern waartoe ook merken als Volvo en Polestar behoren, kondigde een buscamper aan op basis van een van haar elektrische bestelwagens.

De actieradius in elektrische modus is weliswaar beperkt maar door het gebruik van een zogenaamde range-extender is het totale rijbereik toch zeer acceptabel.

Het rijbereik in volledig elektrische modus is 98 kilometer. Dat zullen de meeste camperaars absoluut onvoldoende vinden. Daarom is er in de VN5-bestelwagen, die als basisvoertuig dient, ook een verbrandingsmotor ingebouwd die de accu onderweg op kan laden. Op een volle tank en een acculading haalt het voertuig bijna 500 kilometer. De London Electric Vehicle Company, afgekort LEVC, kondigde enkele dagen geleden aan dat de VN5 bestelwagen, die reeds in Groot-Brittannië verkrijgbaar is, vanaf deze maand ook op het Europese vasteland zou worden uitgebracht. Dat maakt de kans reëel dat ook de camperuitvoering naar het vasteland zal komen.

Voor vier personen

LEVC elektrische buscamperDeze gaat heel eenvoudig ‘e-Camper’ heten. Volgens LEVC heeft hij slaapgelegenheid voor vier personen, een keukenblokje met elektrische kookplaat, een hefdak en een centrale klaptafel. De camper heeft een bank op de tweede rij die, wanneer neergeklapt, dienst doet als een tweede tweepersoonsbed. De stoelen op de eerste rij 180 graden kunnen zoals gebruikelijk worden gedraaid. Doordat de tweede zitrij naar achteren kan worden geschoven ontstaat er voldoende ruimte om aan de uitklapbare tafel te kunnen eten waarbij het hefdak voor de nodige stahoogte boven het woongedeelte zorgt.

Verder kan de e-Camper diverse merken fietsen/bagagedragers en is er ook een ruime keuze aan lakkleuren, gekleurde bumpers en lichtmetalen velgen beschikbaar om het exterieurdesign naar wens aan te passen.

https://youtu.be/S4TL7sqxzVA

Enorm potentieel

LEVC ziet een enorm potentieel voor de e-Camper in het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa. “De markt voor campers groeit snel. Hoewel deze voertuigen worden gebruikt voor tochten langs kusten en in landschappen die vaak nationale parken en beschermde gebieden omvatten, worden ze nog steeds aangedreven door benzine- of dieselmotoren. Dat is een grote tegenstrijdigheid”, aldus Jörg Hofmann, CEO van LEVC. “We zien dat de houding van consumenten verandert en dat er vraag is naar groenere mobiliteitsoplossingen die de luchtkwaliteit helpen beschermen en verbeteren.”

Eind dit jaar

De eerste leveringen van de e-Camper, die in samenwerking met Wellhouse Leisure wordt gemaakt, zullen naar verwachting eind dit jaar plaatsvinden. De prijzen beginnen bij ongeveer 73.000 euro exclusief BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel