Leveringsprogramma LMC campers modeljaar 2015

LMC Breezer Blackline 2015

LMC Breezer in Blackline uitvoering

SASSENBERG – LMC nam vorig jaar afscheid van zustermerk T.E.C., waarvan de caravans en campers al enige tijd in de fabriek van LMC werden gebouwd.

Sindsdien bestond het leveringsprogramma van LMC uit een afgewogen mix van de LMC en TEC modellen die vanwege het samengaan van beide merken nog wel wat compromissen bevatte. Er moest immers ook rekening worden gehouden met de dealers die niet allemaal LMC én T.E.C. dealer waren en door de overgang van T.E.C. naar LMC ook werden geconfronteerd met de nodige wijzigingen in hun showroomvoorraad.


Nu dat allemaal op de rit is heeft LMC van de gelegenheid geprofiteerd om het leveringsprogramma aan te passen tot één integraal, marktconform en representatief modellenpalet. Uiteraard geschiedt een dergelijke ingreep bijna nooit zonder dat er enkele modellen verdwijnen. Dat is ook nu het geval, LMC zal 9 campermodellen uit het programma halen maar ook weer 5 nieuwe modellen toevoegen.

Wijzigingen in leveringsprogramma

Er vervallen bij de LMC campers in modeljaar 2015 een aantal modellen in de Breezer, Cruiser en Explorer series. In de Breezer serie gaat het ten koste van de A 654 G, V 546 G en H 577, bij de Cruiser vervallen de SL T 592, SL T 652 G en CL T 661. Bij de LMC Explorer serie zullen de SL I 695 G, CL I 650 G en 660 uit het programma verdwijnen. Gelukkig zijn er ook een aantal nieuwe modellen. LMC in modeljaar 2015 vijf nieuwe modellen campers aan het programma toevoegen. Naast de Breezer H 747 en de Cruiser SL 632 zijn dat de Explorer SL 585, 635 en 655.

Introductie nieuwe Fiat Ducato

Bovenstaande wijziging is niet de enige wijziging. Net als de andere Europese campermerken heeft ook LMC nagenoeg alle modellen ingrijpend moeten wijzigen vanwege de introductie van de nieuwe Fiat Ducato, waarop het overgrote deel van de Europese campers wordt gebouwd. Dat betekent niet alleen de nodige grotere en kleinere ingrepen qua maatvoering maar ook de nodige aanpassingen qua styling nu er immers een ander ‘neusje’ aan de camper zit.

LMC Breezer 2015

Nieuw interieur voor de Breezer H serie

Verder geeft LMC de Breezer H serie een compleet vernieuwd interieur. De meubels zijn geheel nieuw ontworpen, en wel zodanig daarvan zo min mogelijk wordt verstoord door de overgang tussen cabine en leefruimte, en door het hefbed. Dat hefbed is overigens nu lineair neerlaatbaar. De keuken van de Breezer H wordt voorzien van de nieuwe Thetford koelkast. Door de hoge bouwwijze heeft deze koelkast ondanks de geringe breedte toch nog een volume van 140 liter. De Cruiser en Explorer CL behouden overigens nog even het bestaande interieur. Bij de andere modellen kan men voor de decors van de meubelkleppen kiezen uit Cross-Cut wit en Grano met leer applicatie. Er zijn voor de 2015 modellen in totaal zes bekledingsvarianten beschikbaar.

LMC Long Life Technologie uitgebreid

LMC Breezer 2015

Nieuwe achterwand en spoiler voor de LMC Breezer

LMC introduceerde in modeljaar 2013 de De Long Life Technologie (LTT). Daarbij werd het hout, dat bij een conventioneel gebouwde camper nog veelvuldig in de opbouw wordt toegepast, vervangen door een kunststof constructie. Dat betekent niet alleen een duurzamere constructie maar ook een veel stijver en waterdichter geheel zodat LMC de waterdichtheidgarantie daardoor aanzienlijk kon verlengen. Deze techniek wordt nu nog verder doorgevoerd door niet alleen de daken en onderkant van de bodem, maar ook de achterwanden in weerbestendig GFK uit te voeren. Dat doet LMC nog niet bij alle modellen, in modeljaar 2015 is zullen de Breezer en Cruiser Sport Line al eerste zo worden geproduceerd.

Naast die nieuwe achterwanden komen er ook nieuwe achterbumpers op alle campers van LMC (m.u.v. de Tour en Grand Explorer). De Breezer Van, Cruiser en Explorer Sport Line krijgen ook een nieuwe bijpassende achterspoiler. Ook komen er nieuwe hoofdsteunen die voldoen aan de geldende EU-richtlijnen.

Optiepakketten

LMC Explorer

LMC Explorer

Kopers kunnen de uitrusting van hun nieuwe LMC camper komend modeljaar naar keuze uitbreiden met het nieuwe Selection Plus- en/of het winterpakket. Ook kunnen ze (behalve bij de integraal campers) kiezen voor een chassis in wit of metallic-zwart.

De Explorer SL en CL kunnen aan de buitenzijde bovendien worden geleverd met nieuwe Black-Line bestickering. Verder kunnen de LMC campermodellen vanaf komend modeljaar optioneel worden voorzien van fraaie kaderramen en bijpassende luxueuze combirollo’s.

Like dit artikel
Tweet dit artikel